Dünyanın Gençleri Bilecik’teki Çiftlikte Buluşuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farklı ülkelerden Türkiye’ye gelen gençler, Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde çiftlikte doğayla iç içe köy hayatı yaşıyor.

Bilecik’in Gölpazarı ilçesine şuana kadar başka ülkelerden yaklaşık 100’ün üzerinde insan geldi.

Sosyal medyadan haberleşerek, Gölpazarı ilçesinde sürdürülebilir tarım çiftliği kuran 41 yaşındaki Selçuk Şahin’in çiftliğine geldiler.

Erken saatlerde kalkan ve besledikleri tavukların yumurtaları ile kahvaltı yapan gençler, Gölpazarı vatandaşları ile içi içe olan gençler, bitkilerin nasıl yetiştirildiğini öğreniyor.

5 sene önce Gölpazarı’nda çiftlik kurduğunu belirten Selçuk Şahin, “Buraya gelen gençler normal çiftlik pratikleri yanında çok farklı yaşam deneyimleri elde edip ülkelerine dönüyor. Çiftlikte takım olma, empati, beraber başarma, motivasyon konusunda gelişme kaydediyor, aynı zamanda sıcakkanlılığı, dostluğu, ağabey-kardeşliği, anne-baba ilişkilerini, köydeki insanların birbiri ile ilişkilerini gözlemliyorlar. Gölpazarı’nda yaşayanlar yabancılara çok ilgililer, dostça davranırlar. Her gelen yabancı ‘Siz sıcak kalplisiniz’ diyor. Burada tanışıyorlar, kaynaşıyorlar. Bizimle ve yerel halkla iş yapma çabası içinde oluyorlar. Onlar sayesinde burada bir işi kısa sürede tanımlama ve farklı bireylerle hızlı oryantasyon sağlama yönümüzü geliştirdik, bu bizim özelliğimiz oldu.” dedi.

“Türkiye gittiğim ülkeler arasında favorilerimden biri”
Yaklaşık 3 hafta önce Gölpazarı’na gelen Kanadalı 25 yaşındaki Sol Prenail, “Bu mesleğin farklı yönleri araştırıyorum. 8 aydır Avrupa’yı geziyorum, çiftlikleri ziyaret ediyorum. Ziyaretlerimde sürdürülebilir yaşam hakkında bilgi ediniyorum. Türkiye çok güzel, gittiğim ülkeler arasında favorilerimden biri.” ifadelerine yer verdi.

“Kendimi Türkiye’de Fransa’dan Daha Güvende Hissediyorum”

22 yaşındaki Fransız Colin Savin ise, “”Türkiye’ye gelmeden önce Fransa-Türkiye arasındaki politik ilişkilerden dolayı biraz endişelerim vardı. Ama internet üzerinden burayla irtibata geçince bu endişelerimin giderildiğini hissettim. Antalya’da, İstanbul’da ve burada geçirdiğim zaman içerisinde, aslında Türkiye’nin Fransa’dan daha güvenli bir yer olduğunu gördüm. Buradaki insanlar çok iyi kalpliler ve Türkiye herkesin ziyaret edebileceği bir ülke. Bunun için tüm Türk’lere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Coulin, gelecek hafta Fransa’ya döneceğini ve Türkiye’den ayrılacağı için üzüldüğünü ifade etti.

Dünyanın Gençleri Bilecik’teki Çiftlikte Buluşuyor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin