DONANIMLI NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın,  Bozüyük Kaymakamlığı, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eczacıbaşı VitrA İnovasyon Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi” çalışmalarına katıldı.

Öğrencilerle biraraya gelerek atölye çalışmalarına katılan Vali Büyükakın “gençleri çağın gerekliliklerine uyumlu hatta çağın ilerisini düşünerek donatmalıyız” dedi.

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA
Analitik düşünme, empati kurma, çözüm üretme ve üretilen çözüme bağlı modelleme ve teknoloji tasarımlarının yapıldığı atölye çalışmaları ile öğrencilerin sistematik düşünme becerilerini geliştirebileceklerini ifade eden Vali Büyükakın, “ Çağımız; düşünen, üreten, sorun çözen, bağlantılar kurabilen ve bunları teknoloji ile birleştirip ortaya ürün koyabilen bireylerin olduğu sistemler üzerine kurulu. Bizler küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza bu becerileri ve sistemi kazandırmalıyız. Çocuklarımızı donanımlı olarak yetiştirmek için her fırsatı değerlendirmeli, fırsatlar yaratmalıyız. Çocuklarımız, gençlerimiz bu konulara çok ilgililer ve ben onlardan umutluyum, onlara sonsuz güveniyorum. Dolayısıyla bu tarz işbirlikleri oldukça önemli. Emeği geçenlere ve buraya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diyerek öğrencilerle yakından ilgilenerek, sohbet etti.

DONANIMLI NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin