Diyecek Birşey Bulamıyorum Artık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz gün Bozüyük’ün Metristepe Şehitliğine gittim, tabi bana yine hüsran…

Birinci ve  2.İnönü Savaşları bizim tarihimizde önemli bir yer alır.İşgalci Yunan kuvvetleri birkaç kez denemelerine rağmen o hain emellerine ulaşamamışlar, kahramanlarımız tarafından bozguna uğratılıp püskürtülmüşlerdir.

Dönemin TBMM Başkanı Mustafa Kemal cephe komutanı İsmet Paşa’ya çektiği telgrafta;” SİZ ORADA YALNIZ DÜŞMANI DEĞİL, MİLLETİN MAKUS TALİHİNİ DE YENDİNİZ” diyerek kendisini ve ordumuzu tebrik etmiştir.

Yani diyeceğim şu ki; eğer İnönü muharebelerinde ordumuz muvaffak olamasaydı Allah muhafaza şu an kim olduğumuzu yazmaya dilim varmıyor açıkçası..Tarihimizde o kadar önemli, mihenk taşı olan bu aziz topraklarımızda çok da güzel bir abidemiz var.

Oldukça da ziyaretçi akınına uğrayan bu güzelim yerin etrafı maalesef bakımsız kalmış vaziyette…Yazıları silinmiş, etrafında otlar birikmiş, gerçekten şanlı tarihimize hiç mi yakışmayan bir görüntü içinde…

Yine geçenlerde de Bozüyük ATATÜRK Köşküne gitmiştim ve aynı görüntülerle karşılaşmıştım. Edindiğim bilgilere göre ATATÜRK köşkü Milli Parklar Müdürlüğüne bağlanmış, köşkün bakım ve onarım ihalesi ya yapılmış ya da yakında yapılacak diye bilgi aldım. Bu sevindirici bir haber…

Gel gelelim Metristepe şehitliğindeki anıtın etrafındaki bakımsızlık herşeyden önce Milli Mücadeleyi veren atalarımıza saygısızlıktır bana göre. Önümüzdeki yıl 100.yılını kutlayacağımız bu zaferin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

Ben buradan yine hiç bir yöneticiye, kuruma, Müdürlüğe, yetkililere bir şey demek istemiyorum.

Sadece; “Diyecek Birşey Bulamıyorum Artık” demekle gerekli mesajı verdiğimi düşünüyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal  Atatürk ve tüm kahraman  ecdadımızı şükran ve minnetle yad ediyor,mekanları cennet olsun..

HOŞÇAKALIN, LÜTFEN SOSYAL MESAFEYİ KORUYUN…

Diyecek Birşey Bulamıyorum Artık!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin