CUMHURİYET BAYRAMI HALKIN KATILIMIYLA KUTLANACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Tahir Büyükakın başkanlığında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi toplantı gerçekleştirildi.
 
Vali Büyükakın, İl Özel İdaresi’nde İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’ndaki toplantıda, milli ve dini bayramlar ile belirli günlerde yapılan kutlamaların sadece protokolün bir araya geldiği törenlerden ibaret kalmaması, halkın katılımıyla coşku içinde yapılması fikrini paylaştıklarında siyasi ve sivil toplum örgütleri tarafından olumlu karşılandığını anımsattı.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi yapılan toplantıya büyük katılım olmasının önemli olduğunu belirten Vali Büyükakın, şunları kaydetti:
 
”Cumhuriyet hepimizin ortak değeri. Çocuklarımıza miras bırakmak için buradayız. Çünkü geleceğin yöneticileri bu ülkenin gerçek sahipleri gençler. Onlara bu mirası hep birlikte göstermeliyiz. Çocuklarımıza her şeyi bir kenara bırakıp ”Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyeceklerini göstermemiz gerekiyor. İnşallah Cumhuriyet Bayramını birlik ve beraberlik içinde kutlarız. Cumhuriyet Bayramını halkın ortak malı ve değeri olduğunu göstermek için 29 Ekim’de sembollerimizi, rozetlerimizi ve filamanlarımızı bırakarak, Cumhuriyet için Cumhuriyet Meydanında toplanalım. Herkesin elinde Türk bayraklarıyla yürümesi ve orada olması bayrağa ve vatana sahip çıktığını göstermesi yeterli. Türkiye’ye de güzel bir örnek olarak Bilecik’ten yayılır, diye düşünüyorum.”
 
Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantı, görüşlerin dile getirilmesiyle sona erdi.
CUMHURİYET BAYRAMI HALKIN KATILIMIYLA KUTLANACAK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin