CUMHURİYET BAYRAMI BİLECİK’TE COŞKUYLA KUTLADI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü etkinliklerini, tüm yurtta olduğu gibi Dirilişin Şehri Bilecik’te de düzenlenen programda coşkuyla kutladı.

Protokol tarafından tebriklerin kabulü ile başlayan etkinlikler, Karasu Mevki Kapalı Spor Salonunda devam etti.

 

Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Can’ın öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam eden programda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

 

Vali Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, bugün, Yüce Türk Milleti’nin, Büyük Devlet adamı Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 95. Yıldönümü olduğunu söyledi.Bugünün, millet olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gün olduğunu dile getiren Büyükakın, “Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Şeyh Edebali diyarı, ata toprağı ve Ertuğrul sancağı Bilecik şehrinin güzel insanları; Cumhuriyet bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en önemli medeniyet projesi olarak getirdiği kazanımlarla bizlerin önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir.Cumhuriyet kurumları ve kudretiyle bilimde, eğitimde kültürde, sağlıkta, ekonomide ve sosyal yaşamdaki tüm değerlerimizde, attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur.’’ ifadelerini kullandı.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Program kapsamında sergilenen spor ve halk oyunları gösterileri katılımcıların büyük beğenisi kazandı.Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızıladamlar halk oyunları ekibinin hazırladığı gösteriler katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

 

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığının bando gösterisi büyük alkış alırken kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

CUMHURİYET BAYRAMI BİLECİK’TE COŞKUYLA KUTLADI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin