CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BİLECİK’E GELİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Söğüt ilçesindeki Türkiye’nin en büyük Altın keşiflerinden birisi bulunan maden sahasına gelerek ilk külçe altını dökmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gübretaş tarafından Söğüt ilçesindeki maden bölgesinde incelemelerde bulunmak ve burada ilk külçe altını dökmek için 11 Şubat Cumartesi günü Söğüt’e gelmesi planlanıyor.

Başkan Erdoğan’ın programda değişiklik olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netleşeceği ve detaylandırılacağı da gelen bilgiler arasında.

Diğer yandan, Türkiye’nin en büyük Altın keşiflerinden birisi Bilecik’in Söğüt ilçesinde gerçekleşmişti. Gübretaş’ın sahibi olduğu maden bölgesinde 3.5 milyon Ons (109 ton) altın kaynağı keşfedildi.

Yaklaşık 6.3 milyar dolar değere sahip olan altın rezervinin bulunduğu maden sahasının genişletilmesi için de çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Ayrıca, Buradan elde edilen değerin Tarım Kredi Kooperatiflerine, Türk çiftçisine ve tarım ekonomisine yansımasıyla Türk ekonomisine çok ciddi katkılar sağlanması hedefleniyor.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BİLECİK’E GELİYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin