CHP’nin belediye başkan adaylarını yakından tanıyalım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınmasının ardından, gözler yeni başkan seçmek için 3 Mart perşembe günü gerçekleştirilecek belediye meclisi toplantısına çevrildi.

CHP’ye yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, 4 CHP’li belediye meclis üyesinin aday olduğu iddia edilirken, adayların kendi aralarında kulis yaptıkları ve çalışmaların ise tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi.

Yarın saat 11:00’da parti içinde Belediye Meclisi üyeleri arasında yapılacak seçimde Hüseyin Yıldız, Melek Mızrak Subaşı, Muharrem Tüfekçioğlu ve Soner Olgun’un aday olduğu öğrenilirken, kendisi ile konu hakkında görüştüğümüz Ali Olcay ise henüz karar aşamasında olduğunu ve net bir kararının olmadığını belirtti.

Ayrıca yarın gerçekleştirilecek toplantıya, Bugün Bilecik’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katılacağı öğrenildi.

Semih Şahin’den boşalan koltuğa vekalet edecek, başkanlığa aday olan CHP’li meclis üyelerini kısaca tanıyalım..

 

Aslen Karabük Eflani ilçesi doğumlu olan Hüseyin Yıldız ve ailesi, 1975 yılında Bilecik’e gelerek ticarete başladılar. Baba mesleği olan fırıncılık mesleğini bugüne kadar devam ettiren Hüseyin Yıldız, uzun yıllar kardeşleri ile birlikte ticaret hayatına devam etti.

Son yıllarda oğulları ile birlikte oto galeri ve nakliye işleri ile de meşgul olan Hüseyin Yıldız, S.S. Taşıyıcılar Kooperatifi başkanlığı yaptığı dönemde borç yükü ile aldığı kooperatifi borçtan kurtararak bir dönem sonra teslim etti. Mevcut adayların içerisinde en eski partili olarak bilinen Yıldız, 1999-2004 yılları arasında belediye başkan vekilliği, belediye meclis üyeliği ve belediye encümen üyeliğinin yanı sıra partinin çeşitli kademelerinde görev aldı.

TSO, Genç İş Adamları Derneği (GİŞAD), Kızılay ve Bilecikspor gibi sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan ve halen Bilecik Belediye Meclisinde partisinin grup sözcüsü olan Yıldız, evli, 3 çocuk babası ve 2 torun sahibidir.

MELEK MIZRAK SUBAŞI

Bulgaristan doğumlu olan Melek Mızrak Subaşı’nın mesleği iç mimar. İlimizin tanınmış iş adamlarından Yusuf Subaşı’nın oğlu Bera Subaşı ile evli ve 1 çocuk annesi. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’nin belediye başkan adayı Dr. Sungur Turan’ın belediye meclis listesinde yer alan Subaşı, seçimlerin ardından CHP’den istifa etti.

Geçtiğimiz 2019 seçimleri öncesi tekrar CHP’ye üye olarak meclis sıralamasına girdi ve meclis üyesi oldu. Semih Şahin’e yakınlığı ile bilinen ve 3 yıldır başkan yardımcılığı yapan Melek Mızrak Subaşı, bir ara başkan yardımcılığı görevinden istifa talebinde bulunmuş ancak bu talebi kabul görmemişti.

SONER OLGUN

Bilecik’in tanınan esnaflarından tarım ilaçları bayii sahibi Mustafa Olgun ve merhum Kuaför Müjgan Olgun’un oğlu olarak tanınan, 1970 doğumlu olan ve Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi İşletme Bölümü (İngilizce)  mezunu olan Soner Olgun, Semih Şahin’e yakınlığı ile biliniyor.

2014 yerel seçimlerinde Hüseyin Şensoy’un belediye başkan adaylığı döneminde Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) Belediye Meclis üyesi görevinde bulunan Soner Olgun, 2019 yerel seçimlerine az bir zaman kala CHP’ye geçerek, Semih Şahin’in listesinden tekrar belediye meclisi üyesi oldu. Olgun ayrıca, 2002-2009 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi satın alma biriminde de görev aldı.

ALİ OLCAY

1989-1994 yılları arasında SHP’den Bilecik Belediye Başkanlığı yapan Avukat Akın Olcay ve Ziraat Mühendisi Yelda Olcay’ın oğlu olan Diş Hekimi Ali Olcay, 2011 genel seçimlerinde Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 1. sıra, Dr. Sungur Turan’ın 2. sıra adayı olduğu ancak Turan’ın son anda 2. sıra adaylıktan çekildiği süreçte parti görevini kabul edip 2. sıradan adayı oldu.

2019 yerel seçimlerinde Semih Şahin tarafından listeye alınan Ali Olcay, Şahin’in borçlanma yetkisi istediği meclis toplantısında çekimser oy kullandığı için partisi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş ve uyarı cezası almıştı.

MUHARREM TÜFEKÇİOĞLU

Jeoloji Mühendisi olan, Bilecik Karadenizliler Derneği’nin kurucu başkanlığını yapan ve halen bu göreve devam eden Muharrem Tüfekçioğlu, Doğru yol partisi’nde (DHP), Numan Kurtulmuş’un kurduğu HAS Parti’de ve devamında AK Parti’de siyaset yapmış, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den meclis üyesi olarak seçimlere katılmıştır.

CHP’nin belediye başkan adaylarını yakından tanıyalım
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Hüseyin demirbaş

Ben Hüseyin demirbaş olarak Hüseyin Yıldız banko diyorum biraz siyaset bilgim olduğu için bana kalsa melek hanım derim ilk bayan belediye başkanı olarak başarılı olacağına inanıyorum ama malesef işte biz bu yüzden hep kaybediyoruz cevabı bende kalsın

Bizi Takip Edin