CHP’DEN KATILIM PAYLARINA TEPKİ GELDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Örgütünden Belediyenin vatandaşlardan talep ettiği katılım paylarına tepki geldi.

Belediyenin yaklaşık 15 Bin aboneye tebligat göndererek istediği katılım payları adı altındaki paralar vatandaşlar arasında son günlerde en çok konuşulan konular arasında yerini almaktaydı.

 

Aynı binada oturan iki ayrı komşuya farklı farklı tahakkuk ettirilen bu paylara CHP tepki göstererek yapılan tebligatların usulüne uygun olmadığını belirtti.

 

Konuyla ilgili parti binasında basın açıklaması gerçekleştiren CHP İl örgünü; ” Bu talep halkımızı karşı karşıya getirmekle beraber, komşuyu komşuya düşman etmiştir” ifadelerine yer verdi.CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan yaptığı açıklamada; ” Son günlerde halkımızı yakından ilgilendiren harcamalara katılım payı tebligatlarının, Bilecik Belediyesi tarafından yaklaşık on beş bin (15 BİN) aboneye usulsüz olarak gönderilmesine ait basın açıklamasıdır.Halkımızın katılma payına esas olan gayrimenkulleri, emlak değerleri güncellenmeden katılım bedelleri istenmektedir.

“KOMŞUYU KOMŞUYA DÜŞMAN ETMİŞTİR”

Bu talep halkımızı karşı karşıya getirmekle beraber, komşuyu komşuya düşman etmiştir. Halkımıza yapılan bu bildirimler, tebligat kanununa göre usulsüz ve kanuna aykırıdır.(Tebliğ tarihinin olmadığı ve tebellüğ edenin imzasının alınmadığı)

 

 

“SİYASİ RANT BEKLENTİNİZDEN Mİ KAYNAKLANDI?”

2013 Yılında yapılan hizmetin bedelini halkımızdan; 2014 Yerel seçim seçim öncesi, 2015 Genel seçim öncesi, 16 Nisan Referandum öncesi neden istemediniz? İstememenizin nedeni siyasi rant beklentinizden mi kaynaklandı?

 

 

“AÇIKLAMAKTAN NEDEN ÇEKİNİYORSUNUZ?”

Bildirime esas olan Sayıştay denetim raporunu, Belediye Meclis üyelerine ve halkımıza açıklamaktan neden çekiniyorsunuz?

 

Türkiye genelinde bir çok Belediye bu payları istemez iken Bilecik Belediyesinin gereksiz harcamalarından kaynaklanan bütçe açığını mı kapatmak istiyorsunuz? Halkımızın bu taleplerini CHP Bilecik İl Örgütü olarak siz değerli Basın mensupları ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi. Diğer yandan CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan 5 Nisan Avukatlar gününü de kutlayarak; ” HAK-HUKUK-ADALET temsilcilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyorum” dedi. Gerçekleşen Basın toplantısına TBMM Başkan vekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı M.Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Korkman, İlyas Faruk Çeker,Cihat Sargıl, Sabri Kaya, Melih Karaçam, Berna Pamukçu, Erhan Toka ve Partililer katıldılar.

CHP’DEN KATILIM PAYLARINA TEPKİ GELDİ
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Misafir

Bu daha başlangıç.

Bizi Takip Edin