CHP’den Bilecik’e “Asgari Ücret Bilgilendirme Standı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından “Asgari Ücret Bilgilendirme Standı” kuruldu.

Burada açıklamada bulunan İl Başkanı Metin Yaşar, İktidarın politikalarını eleştirerek şu ifadelere yer verdi:

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“EMEKTEN YANAYIZ”

Ekonomik tablo olarak ülkemiz çıkmaz içerisindedir. En çok ezilen kesim emekçi kesimleri yani asgari ücretle geçinmek zorunda bırakılan kardeşlerimiz 29 aralıkta açıklanacak asgari ücreti bekliyorlar. Biz CHP olarak emekten yanayız. Milyonlarca emekçimizi ilgilendiren değerlendirmelerimizi yapmak ve kamuoyuyla paylaşmak ve iktidara salı günü gerçekleşecek olan asgari ücret belirlemesini işçiler adına, onların sesini iletmek adına ülkemizin 81 vilayetinde ve önemli ilçelerimizde asgari ücretin ne kadar olması gerektiğiyle ilgili stand çalışması gerçekleştiriyoruz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“NET 3 BİN 100 LİRA OLMALI”

Partimizin genel merkezinde ekonomi masamızın öncülüğünde yapılan tüm veriler dikkate alınarak yapılan çalışmalar sonucunda asgari ücretin net 3 bin 100 lira olması bağlamında bir değerlendirme yapıldı ve bunu da genel başkanımız tüm kamuoyuyla paylaştı. Bizde stant açarak halkımızın bu konuyla ilgili dikkatini çekmek üzere broşürlerimizi hazırladık.

BİLECİK’TE ÇOĞU FABRİKADA SENDİKA NEDEN YOK?

Başkan Yaşar, Haber228 muhabiri Ali Osman Çelikal’ın “Bilecik’te faaliyet gösteren neredeyse yarı yarıya istihdamı sağlayan fabrikalarda sendika neden bulunmuyor?” sorusuna ise “Mevcut sistem insanların sendikalaşmasını ve örgütlenmesini kesinlikle istemiyor. bunların en büyük korkuları örgütlü toplum. Gelişmiş ülkelerde bir fert en az 16-18 sivil toplum örgütüne üye oluyor ve her türlü eylemi gerçekleştirerek yaptırım kazanıyor. İktidar örgütlenmenin önündeki tüm engelleri bariyer halinde işçi kesiminin önüne koyuyor. Sendikalaşmak isteyen işçiler işten uzaklaştırılıyor. Ne yazık ki mevcut iktidar maalesef işçilerimizin örgütlenmesinin önünde engel.” ifadelerine yer verdi.

“ZAM YETMEZ VERGİ DE ALINMASIN”

Başkan Yaşar’ın ardından konuşan Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ise asgari ücrette zammın yetmeyeceğini asgari ücretliden vergi de alınmaması gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

Acı reçete asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesilmemeli. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçi refaha ermeli. Ülkemizde çalışanların yüzde 43’ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir. Acı reçeteyi asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesemezsiniz. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçinin daha iyi geçinebilmesi için asgari ücret önerimiz en az 3 bin 100 TL.

“EN AZ BU ZAMLAR KADAR ZAM YAPILMALI”

2000’de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu, 2010’da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hak ediyor. Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar. Enflasyon rakamları. Bunların hepsi asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Asgari ücrete en az bu zamlar kadar zam yapılmalı!

Milyonlarca insanımız açlık ve sefalete terk edilemez. İnsanca yaşam için asgari ücret önerimiz en az 3 bin 100 TL. Asgari ücrete sadece zam yetmez, asgari ücretliden vergi de alınmamalı.

Gerçekleştirilen stant açılışına İl ve Merkez İlçe başkanlarının yanı sıra İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri ile partililer katıldı.

CHP’den Bilecik’e “Asgari Ücret Bilgilendirme Standı”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin