CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İktidarı beceriksizlikle suçladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Edebali Stadyumu ile ilgili yaptığı açıklamada, iktidarı beceriksizlikle suçladı.

Milletvekili Tüzün, Stadyumun akıbeti ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplandırmasını istediği soru önergesi verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Tüzün, “Ülkemizi etkisi altına alan ekonomik kriz de bu hükümetin beceriksizliğidir, artan fiyatlardan dolayı ihaleyi iptal etmek zorunda kalan müteahhitin bu tutumu da bu hükümetin beceriksizliğidir.” diyerek stadyum üzerinden iktidarı becerisizlikle suçladı.

Milletvekili Tüzün, açıklamasının devamında ise, “Üzülerek öğrendik ki yapımına başlanılan stadyum inşaatı müteahhit firmanın fesih talebinde bulunmasının ardından durdurulmuş. Türkiye’de bitirilemeyen projeler kapsamında Bilecik’imizi ilk sıralara koyan AKP İktidarının beceriksiz tutumunu bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Ülkemizi etkisi altına alan ekonomik kriz de bu hükümetin beceriksizliğidir, artan fiyatlardan dolayı ihaleyi iptal etmek zorunda kalan müteahhitin bu tutumu da bu hükümetin beceriksizliğidir. İktidar sahiplerinin güzel sözlerle Bilecik’li vatandaşlarımıza şirin gözükmek zorunda kaldığını ve her konuda olduğu gibi bu konuda da başarısız olduğunu maalesef yine görmüş bulunmaktayız. Ama Bilecik’e sözümüz olsun ki bu beceriksiz İktidarın yapmadığı ve yapamadığı en güzel projeleri yapılacak ilk seçimden sonra kurulacak olan Halkın İktidarında gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan, Milletvekili Tüzün’ün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde ise şu sorular yer aldı:

1. Stadyum inşaatı için tahsis edilen 42 Milyon TL’nin ne kadarı sözleşmesi fesih edilen müteahhit firma tarafından kullanıldı? Kullanılan ödeneğe karşın inşaatın ne kadarı teslim alındı?

2. Yarım kalan inşaat ile ilgili yeni ihale tarihi belirlendi mi?

3. Projede değişiklik yapılacak mı?

4. İl merkezinde başka stadyum olmadığı göz önüne alınarak, daha önce 19 Mayıs 2023 tarihinde açılacağı ilan edilen Edebali Stadyumunun ne zaman açılacağı ön görülmektedir?

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İktidarı beceriksizlikle suçladı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin