CHP 96. YAŞINI KUTLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi 96’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören gerçekleştirirken, İl Başkanı Metin Yaşar partilerine yönelik;  “CHP’nin bu ülkede dikili bir tek ağacı yoktur”  eleştirilerine “sata sata bitiremedikleri bütün bunlar CHP döneminde gerçekleşmiştir” şeklinde cevap verirken, partiye yeni üye olan 60 kişiye de rozet takma töreni yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 96’ıncı yıldönümü kutluyor. Bilecik’te CHP İl Başkanlığında düzenlenen törene Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan eşleri, eski belediye başkanları, eski parti yöneticileri ve birçok partili katıldı.

CHP İl Başkanlığında düzenlenen törende partiye yeni üye olanlara marşlar eşliğinde rozetleri takıldı. Ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk sunulurken,İl Başkanı Metin Yaşar burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Yaşar konuşmasında;

“Bugün partimizin 96. Kuruluş yıl dönümü. Merkez ilçemizde partimize yeni üye olan arkadaşlarımıza kardeşlerimize rozetlerini taktık ve emeği geçen meclis üyelerimize plaketlerini verdik. Bugün partimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anıtına manevi huzuruna gelerek ona olan bağlılığımızın saygımızın ifadesi olarak çelengimizi koyduk saygı duruşuna başladık.

“Sivas Kongresi bizim ilk kongremiz olarak kabul edilir”

Her ne kadar partimizin 96. Yıl dönümü olsa da biz CHP’liler bunu çok iyi biliyoruz ki bizim köklerimiz daha eskiye dayanıyor. Yani Anadolu Müdafa-i Hukuk cemiyetine dayanıyor. 4 Eylül 1919’da gerçekleşen Sivas Kongresi bizim ilk kongremiz olarak kabul edilir CHP tarihinde. Bu nedenle bugün 96. yılını değil ilk kongremizi baz alırsak 100.yılını kutlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.

“CHP kadrosu ekonomide çok büyük atılımlar yapmıştı”

CHP kadrosu ekonomide çok büyük atılımlar yapmış karma ekonomiyi benimsemiş, iş bankasını kurmuş, şeker fabrikalarını, çimento fabrikalarını, basma fabrikalarını kuran yine Cumhuriyet Halk Parti kadrolarıdır. Hani diyorlar ya; “ CHP’nin bu ülkede dikili bir tek ağacı yoktur” diye, sata sata bitiremedikleri bütün bunlar CHP döneminde gerçekleşmiştir.

“Milliyetçilik sözde olmaz eylemde olur”

Yine 1970’lere geldiğimizde, koalisyonla da olsa CHP iktidarını görebiliyoruz. Ama tabi çalkantılı bir süreç. Bu süreçte biliyorsunuz Kıbrıs Harekatı oldu, ambargolar oldu. Ve bayağı ülkemiz sıkıntı içerisindeydi. Bize milliyetçilik dersi verenlere biz her zaman şunu söylüyoruz;  Milliyetçilik sözde olmaz eylemde olur, “biz bu milliyetçiliği Kıbrıs’ın beş parmak dağlarına Afyon’un haşhaş tarlalarına yazdık” diyebiliyoruz ve bundan da onur duyuyoruz.

“Mücadelemiz tekrar parlamenter siteme dönmek bağlamında devam edecek”

Yıllardı parlamenter sistemle yönetilen Cumhuriyeti birileri tek adama dayalı bir rejim değişikliği ile değiştirmek istediler. Ve bu konuda da CHP, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de yoğun bir hayır kampanyası başlattı ama ne yazık ki çok az bir farkla rejim deşikliği yapıldı.Bu mücadelemiz  tekrar parlamenter siteme  dönmek bağlamında devam edecek. Ve mutlaka tek adama bağlı bir rejimde yönetilmeyeceğimiz ortak akıl yürütebilen,  geliştirilmiş bir parlamenter sistemle tekrar bu ülkenin yönetilmesi doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bunun ışığı da gözüken

Bilecik nüfusunun %60’ından  fazla topluluğunu şuanda CHP belediyeleri yönetiyor. Türkiye genelinde de bu böyle. İstanbul’da yapılan 2. seçimde bunun bir göstergesi oldu.

Seçtiğimiz yerel yönetimlerdeki belediye arkadaşlarımızın ekiplerinin çalışmaları bizi yerel yönetimlerdeki başarı ile birleşip genel yönetime taşıyacak günlerin çok yakın olduğunu ben hissediyorum, düşünüyorum, biliyorum. Tabi bu belediye başkanlarımızın çalışmalarına bağlı.

Partimizin ilk genel başkanı devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e,  ikinci genel başkanımız İsmet  İnönü’ye ve üçüncü genel başkanımız  Bülent Ecevit’e rahmet diliyorum, hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Hayatta olan genel başkanlarımıza da sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”ifadelerine yer verdi.

CHP 96. YAŞINI KUTLADI
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ertugrul BELER

Ey büyük ATATÜRK Actigin yolda, gösterdiğin hedefe hiç durmadan yuruyecegimize AND İÇERİZ

Bizi Takip Edin