Cemreler ne zaman düşecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cemre tarihleri için geri sayım başladı. Havayı, suyu ve toprağı ısıttığına inanılan cemre yılda üç defa düşüyor.

İlk cemre her yıl şubat ayında havaya düşecek. Cemre, 19 Şubat ile 6 Mart tarihleri arasında birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan ısıtıcı kuvvet, ilkbaharda veya tabiatta ısının yükselmesi, yeryüzünün harareti ve ısısı şeklinde değerlendirilmektedir.

Cemrenin ne zaman düşeceği, 2021 yılında da araştırılan konular arasında yerini aldı. Kar yağışının etkisinin göstermesinin ardından vatandaşlar havaların ne zaman ısınacağını öğrenmek istiyorlar. Kor, yanmış kömür parçası, kıvılcım, yükselen ateş, köz gibi anlamları bulunan cemre tarihlerinde sırasıyla havanın, suyun ve toprağın ısındığına inanılıyor.

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

İlk cemre 19-20 Şubat tarihinde düşecek.

Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer.

CEMRE NEDİR?

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla; önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. Mina Vadisi’nde Arafat’tan gelecek taşlarla oluşan yığınlara da “cemre” adı verilir.

Cemreler ne zaman düşecek?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin