BU YOLDA HEP BİRLİKTEYİZ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halindeyken cep telefonu kullanımının azaltılması ve aşırı hız sebebi ile yapılan trafik kazalarının azaltılmasına yönelik ”Bu yolda hep birlikteyiz” kampanyası Vali Tahir Büyükakın’ın katılımıyla tanıtıldı.Vali Büyükakın, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesinde kampanyanın tanıtımında, İçişleri Bakanlığnın Kurban Bayramı öncesi ve sonrası ”Kırmızı düdük” kampanyasının başlatıldığını anımsattı.

 

Bayramlarda ve trafiğin yoğun olduğu dönemlerde İçişleri Bakanlığınca tedbir alınmaya çalışıldığını ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

 

”Son olarakta İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla ”Bu yolda hep birlikteyiz” çalışması başlatıldı. Bu kampanyanın hayat bulması ve başarılı olması için gerekli toplantıları gerçekleştirdik. Biz kimleri ikna edersek daha etkili oluruz diye düşündük ve hedef kitle olarak siz gençleri seçtik. Gençleri ikna ettiğimizde projede başarılı olacağımıza inanıyorum. Gelecekte hepiniz birer sürücü adayısınız. Kazaların yüzde 98’i insan davranışlarıyla alakalı. Bu davranışları değiştimemiz lazım. Emniyet ve jandarmanın denetimleri, yolların düzeltilmesi, araçların daha güvenli hale getirilmesi önemli ama esas önemli olan insan davranışları. Biz de insan davranışları üzerinde odaklanmak istedik. Bu yolda hep birlikteysek, bu yolda bize en güçlü desteği gençler verir diye düşündük. Hedefimiz, bu yolda hep birlikteyiz sloganına hayat buldurmaktır. Düşünceleri ve davranışları değiştirmektir. İnsanların düşünceleri değiştiğinde davranışları da değişecektir.”

Kampanya kapsamında il genelindeki okullarda tanıtımın devam edeceğini ve öğrencilere ”Kırmızı düdük” dağıtılacağını belirten Vali Büyükakın, ”Hatalı sürüceler kendi ailemiz de olsa uyaralım ve bildirelim. Bunun yanında sizlerden kampanyaya farkındalık oluşturacak projeler bekliyorum. Bu konuda yapılacak çalışmalarda başarılı olan okullarımızı ödüllendireceğiz.” dedi.İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da trafik kazalarının maddi ve can kayıplarına neden olduğunu vurgulayarak, ”Evimizden çıktığımız andan itibaren trafik kurallarının bir parçası olmak durumundayız. Kampanyaya öğrencilerimizi dahil ederek, farkındalık oluşturmak istiyoruz. Sizler, geleceğin sürücüleri olacaksınız. Trafik kazalarının önlenmesinde sizlerin katkılarınızı ve duyarlılığınızı bekliyoruz.” diye konuştu.

 

Trafik Denetleme Şube Müdürü Cevdet Candan da emniyet kemeri, araçta cep telefonu ile konuşma ve tehlikeli araç kullanımı konularında sunum yaptı.

 

Belediye Başkanı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır’ın da katıldığı etkinlikte, öğrencilere ”Kırmızı düdük” dağıtıldı.

BU YOLDA HEP BİRLİKTEYİZ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin