Bu Projemiz Bir An Önce Kardeşler Arasındaki Husumetin Bitmesine Vesile Olur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen ”Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Bilecik gezisine katılan Ardahanlı öğrenciler, Vali Tahir Büyükakın’ı ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ile tarihi mekanları ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanan Ardahan’dan 90 öğrenci, Vali Büyükakın’ı ziyaret etti.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda bu öğrenciler arasından bir grubu kabul eden Vali Büyükakın, onlarla bir süre sohbet etti, sorularını yanıtladı.

 

Vali Büyükakın, yaptığı konuşmada, Biz Anadolu’yuz projesinin amacının Türkiye’nin, dört bir yanından güzel dostluklar kurmak için öğrencileri buluşturmak, onları bir araya getirmek doğudaki ve batıdaki iller arasında köprüler kurmak, kardeşlik köprülerini yeniden onarmak olduğunu söyledi.

 

Projenin, ”Barışın ve kardeşliğin tohumlarını yeniden ekmek var olan tohumları yeşertmek. Güçlü ve güzel Türkiye’nin geleceğini yeniden güçlü bir şekilde hazırlamak” olduğunu vurgulayan Vali Büyükakın, ”Gittiğiniz zaman buradaki gezdiğiniz yerleri anlatacaksınız. Ama aynı zamanda buradaki kardeşlik hikayelerini de anlatın. Belki şimdi farkında değilsiniz ama bundan 20-30 yıl sonra Bilecik’te bir dostunuzun, kardeşinizin ve arkadaşınızın olması ayrı bir güzellik olacak. Biz Anadolu’yuz projesinin çocukları 30 yıl sonra bizlerin yaşlarına geldiğinde çok inanılmaz anılar olacak. Gözlerinizde Türkiye’nin gelecekteki güçlü Türkiye’nin huzur, barış ve kardeşlik içinde Türkiye’nin ışıklarını görüyorum. İnşallah bu projemiz bir an önce kardeşler arasındaki husumetin bitmesine vesile olur. Kardeşlik köprülerinin kurulmasını sağlayacak bir proje olur. Şuana kadar ki uygulamalarda başarılı sonuçlar elde ettik. Çünkü İçişleri Bakanlığımız projeyi son derece önemsiyor.”Anadolu’nun dünyanın birçok coğrafyasında karşılığının ve eşinin bulunamayacağı bir yer olduğun belirten Vali Büyükakın, sözlerini şöyle tamamladı:

 

”Anadolu sadece coğrafi bir yer değil. Anadolu bir ruh. Anadolu bin yıllık barışın ve kardeşliğin ruhu. Anadolu’nun ruhunda barış ve kardeşlik var. Anadolu’nun ruhunda başka ülkelerin insanlarının kaynaklarını sömürmek, gözyaşlarını ve kanlarını dökmek yok. Anadolu insanı başka bir yere gittiğinde barış ve kardeşlik için gitmiş. Anadolu Yunus Emre’dir, Hacı Bektaş’tır ve Mevlana’dır. Sizleri seviyoruz. Bu ülke çok daha iyilerine layık, çok daha güzellerini başaracak, çok daha ileri bir ülke olacak. Hayatının 15 yılı üniversitede geçmiş bir eğitimci olarak söylüyorum. Ülkelerin gelişmişliklerine dair araştırmalar yapmış biri olarak söylüyorum. Önümüzdeki süreç Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde yükselme süreci olacak. Türkiye önümüzdeki yıllarda gerçekten önce dünyanın ilk on büyük ekonomisinin içine girecek ondan sonra da belki ilk 5’e, ondan sonra ilk 3’e girecek şekilde büyüyecek. Bu Türkiye’yi sizler inşa edeceksiniz. Sizlere inancımız büyük. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Bu Cumhuriyet sizlere emanet, bu ülke sizlere emanet’. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz.”

 

Ardahanlı çocuklar, Şeyh Edebali Türbesi ile Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini gezdikten sonra Belediye Başkanı Yağcı’yı ziyaret etti.

Bu Projemiz Bir An Önce Kardeşler Arasındaki Husumetin Bitmesine Vesile Olur
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin