Bu Köyde Kimse Orucunu Evde Açmıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesi Sarıdayı köyü sakinleri Ramazan ayının gelmesiyle köy meydanındaki geleneksel iftar yemekleri başladı.Geleneksel hale gelen iftar yemeklerinde, her akşam köy halkından bir kişi köy meydanında iftar yemeği veriyor. 

 

Meydanda bir araya gelen köylüler kadın, erkek, çoluk çocuk hep birlikte oruçlarını açıyor. Çadıra gelemeyen yaşlı ve hastaların evlerine de yemek servisi yapılıyor.Köyde hiç kimsenin orucu evinde açmadığını belirten köylüler, “Atalarımızdan kalma adetimizi ramazan ayında yemek vermek suretiyle sürdürüyoruz. Her ramazanda akşamları köyümüzde bir kişi iftar yemeği verir. Bu köyde orucumuzu her akşam köy meydanında birlikte açıyoruz. Köyümüzde hiç kimse orucunu evde yalnız açmaz. Çevre köylerimizden de birçok davetli gelir ve orucumuzu birlikte açarız. Bizler geleneklerimizi sürdürmekteyiz” dediler.

 

Sarıdayı köyde her gün yaklaşık 250-300 kişiye iftar verildiğini de sözlerine ekledi.

Bu gelenek nedeniyle paylaşmanın güzelliğini öğrendiklerini kaydeden Sarıdayı köyü sakinleri, bu anlayışın uzun yıllar sürmesini ve çocuklarına miras bırakmak istediklerini söyledi.

Bu Köyde Kimse Orucunu Evde Açmıyor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin