BU AMELİYAT BİLECİK’TE İLK KEZ YAPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılabilen ve Bilecik’te ilk kez gerçekleştirilen ameliyat yaklaşık 6 saatlik çalışmanın sonucunda gerçekleştirildi.

Bilecik Devlet Hastanesinde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Yıldırım tarafından yaklaşık 6 saatlik bir operasyon sonucunda gerçekleştirilen vaskülerize lenf nodu nakli ameliyatı, başarıyla sonuçlanırken hasta ve yakınları Op. Dr. Cem Yıldırım ve ekibine teşekkür etti.

LENF NODU NAKLİ NEDİR?

Lenfödemli bölgede toplayıcı lenf düğümlerinin yeniden oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen cerrahi işlemdir. Lenf nodüllerinin çıkarılması yada yapısal olarak bozulması sonucunda oluşan drenaj bozukluğunun bu sisitemin yeniden tamamlanması (replasmanı-restorasyonu) prensibine dayanır. Mikroskop altında ince ve titiz teknikler uygulanarak gerçekleştirilir.

Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir, 3-5 saat sürer. Bu yöntemle, sağlam bölgeden alınan lenf nodu lenfödemli bölgeye nakledilir. Lenf sıvısı’nın yenibir toplayıcı sistemle vücuda drenajı sağlanmaktadır.

BU AMELİYAT BİLECİK’TE İLK KEZ YAPILDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin