BŞEÜ’nün Teknokent Başvurusu Kabul Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada son dönemde yaşanan teknolojik gelişmelerin ortaya çıkmasına ev sahipliği yapan ‘teknoloji üssü’ teknokentlerden bir yenisi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde Bilecik’e kuruluyor.

Üniversitelerin teknolojik altyapılarını girişimcilere açan, sanayicilerle akademisyenlerin ortak iş projeleri geliştirmelerine ve şirketleşerek kendi ürünlerini piyasaya sürmelerine olanak tanıyan ‘Teknokent’ için BŞEÜ’nün Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yaptığı başvuru 08 Aralık 2017 tarihinde kabul edildi ve karar 31.03.2018
tarih ve 30377 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı.

 

Bilimsel birikimini üretime geçirmek isteyen akademisyenler, iş fikri olan genç girişimciler ve Ar-Ge çalışmasına ihtiyaç duyan sanayi kuruluşları teknokent çatısı altında bir araya gelecek ve üretime yönelik çalışmalar yapıp kendi teknoloji şirketlerini kurabilecekler.

 

Genç girişimciler, yenilikçi sanayiciler ve akademisyenler için büyük bir fırsat sunacak olan Teknokent, hem Bilecik’in hem de ülkemizin gelişimine önemli katkı sağlayacak.

 

Uzun süredir girişimcilik endüstrisinin dünyadaki göz bebeği durumunda olan teknokentlerden birini Üniversitemize kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr.
Harun Mindivan, başvuru sürecinde desteğini ve emeğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş’a, Harita Mühendisi Hüseyin Yalçın’a ve ATAP A.Ş Genel Müdürü A. İhsan Karamanlı’ya teşekkürlerini sundu.

 

Mindivan, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanacak bütçeyle Gülümbe Kampüsü’nde, yüksek nitelikli ofisler ve toplu çalışma alanları olan bir teknokent binasının kurulacağını da ifade etti.

BŞEÜ’nün Teknokent Başvurusu Kabul Edildi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin