BŞEÜ’de Yeni Bölüm ve Programlar Açılıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endüstri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği…

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) bünyesinde yeni kurulacak bölümler için Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay geldi.

 

Buna göre Üniversitenin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında 7 yeni bölüm ve 13 yeni program açılacak. Üniversite olarak hem Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu hem de öğrencilerin tercih ettiği bölüm ve programları bünyelerine katmak için ciddi bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, yeni açılacak bölümlerin hem Bilecik’e hem de ülkemize hayırlı olmasını diledi. Üniversitenin gelişmesi ve çağın gerekliliklerine cevap veren modern bölümlerle donatılması adına gayret gösteren tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Rektör Taş, BŞEÜ’nün yükselen başarı grafiğinin sürmesi adına çalışmalarına ilk günkü heyecanla devam edeceklerini ifade etti.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde açılmasına YÖK’ten onay gelen bölüm ve programlar; Mühendislik Fakültesinde; Endüstri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Sağlık Yüksekokulunda; Sağlık Yönetimi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda; Turizm Rehberliği bölümleri ile Meslek Yüksekokulunda; Atık Yönetimi, Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, İç Mekân Tasarımı, Mekatronik, Gölpazarı Meslek Yüksekokulunda; Bankacılık ve Sigortacılık, Reklamcılık, Sosyal Hizmetler, Osmaneli Meslek Yüksekokulunda; Aşçılık, Pazaryeri Meslek Yüksekokulunda; Eczane Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda; Eczane Hizmetleri ve Söğüt Meslek Yüksekokulunda; Aşçılık ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programları açılacak. Ayrıca Fen-Edebiyat Fakültesinde; daha ince ismi İstatistik olan bölümde isim değişikliğine gidilerek İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü adı altında yeni bir bölüm açılacak.

BŞEÜ’de Yeni Bölüm ve Programlar Açılıyor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin