BŞEÜ SAĞLIK ALANINDA İLKLERE İMZA ATIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir EsTv’ye yaptığı özel açıklamasında, Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurulacak olan Diş Hekimliği Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin önemli bir misyon üsleneceğini söyledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi sağlık alanında ilerlemeye devam ediyor. Tıp Fakültesi’nin kurulmasının ardından Diş Hekimliği Fakültesi sonrası şimdi de Diş Hekimliği Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin adımları atıldı.

“TÜM TEFRİŞATIMIZ TAMAMLANMIŞTIR”

Üniversite Rektörü Prof. Dr.Şükrü Beydemir Diş Hekimliği Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili tüm yapılanmanın tamamlandığını belirttiği açıklamasında şunları aktardı:

“Diş Hekimliği Fakültemiz, Tıp Fakültemizin hemen ardından 2021 yılında Yüksek Öğretim Kurulumuzun uygun görüşüyle ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da imzasıyla kurulmuştur. Fakat şimdiye kadar ki süreç içerisinde Diş Hekimliği Hastanemiz ile ilgili tefrişatın alımıyla uğraşılmıştır. Bu şekilde şimdi tefrişatımız tamamlanmıştır. Diş Hekimliği Hastanesi ile ilgili makine teçhizatımızı tamamladık, hastanemizin kurulumuyla uğraşıyoruz.

Tabi Diş Hekimliği Hastanemiz de hekimlerimizin görev yapabilmemiz için; sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri ve araştırma hizmetlerini yerine getirebilmemiz için bir Ağız Diş Sağlığı Merkezi haline gelmemiz gerekiyordu. Son zamanlarda da bunun girişimlerini yaptık ve Resmi Gazete ’de yayımlanarak bundan sonraki süreç içerisinde Diş Hekimliği Hastanemiz de ve fakültemizde Ağız Diş Sağlığı Merkezi’mizi resmen kurmuş olduk.”

“ÜZERİMİZE ÇOK FAZLA TİTREME VAR”

Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Zehra Şen Şeyh Edebali Üniversitesi tercih etmenin mutluğunu dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Sakarya’dan geliyorum ben, yaşadığım şehre burası yakın. Birde yeni açılan bir fakülte. Hocalarda yine aynı şekilde, bir hocaya düşen kişi sayısı daha az. Hocalar da bizimle bu noktada çok ilgileniyorlar. Yeni açıldığı için üzerimize çok fazla titreme var. Burada hocaya ulaşmak çok daha kolay diğer üniversitelere göre. Sorum olduğun zaman direk hocanım yanına gidip soru sorma imkanım oluyor.

 

“KÖKLÜ FAKÜLTELERİN ÖNÜNE GEÇEBİLİYOR”

Fakültede ki teknik imkanlara dikkat çeken Enes Özkan isimli Tıp Fakültesi öğrencisi ise, “Üniversitemiz yeni açılan bir üniversite. Ama oldukça teknik imkanları ile gayet yeterli. Hatta bazen köklü fakültelerin önüne geçebiliyor diyebilirim.” dedi.

“YENİ AÇILDIĞI İÇİN TERCİH ETTİM”

İranlı Tıp Fakültesi Öğrencisi Paria emamgholizadeh , “Burası yeni açıldığı için tercih ettim. Ve buradaki hocalar çok genç olduğu için çok iyi.” sözleri ile duygularını dile getirdi.

BŞEÜ SAĞLIK ALANINDA İLKLERE İMZA ATIYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin