BİLECİK’TE RUMELİ EZGİLERİ KOROSU VE BALKANİKA HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi ve Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği (ERBALDER) ve Bilecik Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle Hıdırellez etkinlikleri kapsamında  Rumeli Ezgileri Korosu ve Balkanika Halk Oyunları Gösterisi düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, ERBALDER Başkanı Neziha Bilen, Bilecik Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ruşen Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rumeli Ezgileri konseriyle başlayan etkinlikler kapsamında daha sonra Balkanika halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Açılışta konuşan ERBALDER Başkanı Neziha Bilen, derneğin kuruluş amacı ve yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

“ÇOK MUTLU OLDUM”

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı da düzenlenen program dolayısıyla mutlu olduğunu belirterek, ‘’Ben de 1988 yılında Bulgaristan’da doğdum. 1989’da ise zorunlu göç ile önce Kars’a sonra Bilecik’e taşındık ve bugüne kadar Bilecik’te yaşıyoruz. Bulgaristan ile bağımız kopmadı. Halen de gidip geliriz. Rumeli Türkleri olmaktan büyük gurur duyuyorum. Rumeli’den ezgilerle duygu ve anlam dolu vakit geçirdik. Bizlere böyle güzel bir gün yaşattıkları için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Katılımcıların büyük bir ilgiyle takip ettiği program sonunda pilav ve ayran ikramı yapıldı.

BİLECİK’TE RUMELİ EZGİLERİ KOROSU VE BALKANİKA HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin