Bilecik’te Öğretmenler Türk Halk Müziği Konseri Verecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü moral ve motivasyonu artırmak, öğretmenlerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla Türk halk müziği korosu kurdu.

Farklı branşlarda çalışanların bir araya geldiği, aile ortamının oluştuğu koroya katılan eğitimciler, hem stres atıyor hem de müzik faaliyeti icra ediyor.

 

24 Kasım Öğretmen Günü etkinlikleri çerçevesinde 26 Kasım’da verecekleri konser için “Koro” provalarını yoğun tempoda sürdürüyor.

 

21 yıllık müzik öğretmeni Yücel Adıyaman, branş ve sınıf öğretmenleriyle koro oluşturduklarını söyleyerek, konser için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Müzik öğretmenleriyle 9 yıldır gerçekleştirdikleri etkinliğe bu yıl branş öğretmenlerini de dahil ettiklerini aktaran Adıyaman, “Keman, bağlama, ud ve piyano çalan hocalarımız var. Sınıf, beden, resim öğretmenlerimiz, müdür ve müdür yardımcılarımız var. Yarı sanat yarı halk müziği düşündük. Koromuz 31 kişiden oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü 44 yıllık eğitimci Zeki Başdemir “Öğretmen okulundan bu yana bağlama ve flüt çalıyorum. Çalışmalarımız çok güzel, arkadaşlarım düzenli katılıyorlar. Sesleri harika, büyük zevk alıyorum. Milli Eğitim Müdürümüzden böyle bir istek oldu, valimiz de çok destekledi. Haftada iki gün faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çok heyecanlıyız, inşallah güzel olacak.” dedi.

Bilecik’te Öğretmenler Türk Halk Müziği Konseri Verecek
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin