Bilecik’te Nevruz Bayramı Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bilecik Valiliğince 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, nevruzun bolluğun ve bereketin sembolü olduğunu söyledi.

Bahar bayramının toplumda gelenek halini alan önemli kültürel öğelerden olduğunu kaydeden Bircan, “Orta Asya’dan Balkanlardaki ülkelere kadar çok geniş bir bölgede kutlanan nevruz, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı, coşkuyla karşılandığı bir gündür. Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Anadolu’da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde son derece köklü ve zengin bir tarihe sahiptir.” ifadesini kullandı.

Bircan’ın konuşmasının ardından öğrenciler nevruz temalı şiirlerini seslendirdi. Halk oyunları gösterisiyle devam eden etkinlikte Vali Kızılkaya tarafından nevruz ateşi yakıldı.

Daha sonra Kızılkaya, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ve Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu, demir dövme ritüelini gerçekleştirdi.

Halat çekme yarışması ve ok atma gösterisinin ardından Vali Kızılkaya ve beraberindekiler okul bahçesinde öğrencilerin çalışmaların sergilendiği stantları ziyaret etti.

Kızılkaya, öğrencilerin çalışmaları hakkında okul idarecileri ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Boyalı yumurta tokuşturulan etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, öğrencilerin nevruz ateşinden atlamasıyla sona erdi.

Bilecik’te Nevruz Bayramı Kutlandı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin