Bilecik’te Muhtarlar Günü kutlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla tören düzenlendi.

İlk olarak Konak Kafe&Restoranda kahvaltıda buluşan köy ve mahalle muhtarları Belediye Başkanı Semih Şahin’in de katımıyla kent dinamikleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı Çınar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Çınar, muhtarlığın gerek demokratik hayatta oynadığı roller gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında yüklendikleri görevler sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşaması olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerin en küçük biriminin köy ve mahalle yönetimleri olduğunu belirten Çınar, şunları kaydetti:

“Muhtar, mahallesinin, köyünün en onurlu, en şerefli kişisi olmak durumundadır. Onun için mahallesinde ya da köyünde olan her şeyden öncelikle biz muhtarlar sorumluyuz. Bizler bu devletin muhtarları olarak her zaman devletimizin yanında yer almış, tek devlet, tek millet, tek bayrak altında yaşamayı ilke edinmiş, milletin bekası için elimizi taşın altına koymaktan çekinmemiş kişileriz.”

Törene, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Özel İdare Sekreter Yardımcısı Mehmet Akil Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Hakan Sakarya, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk,, İYİ Parti İlçe Başkanı Hatice Güzel, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Muhtarlar Kutlama Komitesi daha sonra Bilecik Valiliği’ni ve Bilecik Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

    

Bilecik’te Muhtarlar Günü kutlandı!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin