Bilecik’te İsrail Askerleri Tarafından Filistinlilerin Öldürülmesine Tepki

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Şerifpaşa camisinde kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası yaptığı açıklamada, ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

 

BM Genel Kurulu’nun ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs konusundaki son kararlarının, ABD’nin hayata geçirdiği sorumsuz ve hukuksuz girişiminin, Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırdığını ifade eden Karabıyık, şunları belirtti:

”İsrail’in, şu ana kadar 55 Filistinlinin şehadeti ve binlerce masumun yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini şiddetle kınıyoruz. ABD ve İsrail’in, coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs’ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsrail’e, böyle devam etmesi halinde, eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs’te, bu dengenin bozulması çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahiptir. Türkiye, bu hukuksuzluğa karşı, dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM gibi uluslararası platformlarda ve ikili temaslar vesilesiyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Müslümanlar olarak, Kudüs’ün namusunu korumak, tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur.”

 

Belediye Başkanı Nihat Can, İHH Bilecik İnsani Yardım Dernek Başkanı Şemsettin Yıldırım ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların katıldığı cenaze namazının ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

Bilecik’te İsrail Askerleri Tarafından Filistinlilerin Öldürülmesine Tepki
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin