Bilecik’te ilk kez ”Canlı resim” sergisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri Dünyaca tanınmış Türk ve yabancı 65 ressamın eserini canlı olarak sergilediler.

Eğitim öğretimin geliştirilmesi amacıyla Bilecik Valiliğince başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ”İletişim ve dil kullanım becerisinin geliştirilmesi”, ”Değerler eğitimi”, ”Sorumluluk duygusunun geliştirilmesi”, ”Akademik başarının artırılması” ve ”Bağımlılıkla mücadele” çalışmaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde ”Canlı resim” sergisi etkinliği düzenlendi.

Bilecik’te ilk kez yapılan canlı resim sergisinde 10. sınıf öğrencileri yerli sanatçıların eserlerini 11. sınıf öğrencileri de yabancı sanatçıların eserlerini canlandırdı. Öğrenciler kendi seçtikleri tabloları canlandırırken, kostümlerini de kendileri belirledi.

Sergide, Osman Hamdi Beyin ”Kaplumbağa Terbiyecisi”, Turgut Zaim’in ”Pakistanlı kız”, Remzi Taşkıran’ın ”Yaban gülü efsanesi”, Mihri Müşfik’in ”Kadın öncüsü”, Namık İsmail’in ”Mediha hanım”, Leonardo da Vinci’nin ”Mona Lisa”, Johannes Vermeer’in ”Süt boşaltan kadın”, Ludwig Deutsch’in ”The fortune teller”, Margaret Sarah Corpenter’in ”Lady hariet hamilton” ve Robert Campin’in ”Kadın portresi” gibi yerli ve yabancı 65 ressamın eseri canlandırıldı.

Serginin açılışını gerçekleştiren Vali Bilal Şentürk, sergiden çok etkilendiğini ve büyülendiğini belirterek, ”65 tabloyu 132 öğrencimiz birebir canlandırmış. 65 tabloyu burada canlı gördük. Geniş katılımlı ve tamamen öğrencilerin kendi çaba ve gayretleriyle öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları çok güzel bir etkinlik. Bu tür çalışmayı Bilecik’in tamamına taşımak istiyoruz.” dedi.

Okul Müdürü Sami Aygün de 2019-2020 eğitim öğretim yılı uygulama havuzu kapsamında canlı sergi düzenlediklerini anlatarak, ”Öğrencilerimiz de dünyaca tanınmış 65 ressamın tablosunu canlandırdı. Öğrencilerimiz burada tiyatro, görsel sanat ve drama etkinliklerini ortaya koydu. Aynı zamanda da tabloyu anlattıkları için dil ve iletişim becerilerini de kullanma imkanlarını buldular. Ayrıca bağımlılıkla mücadele kapsamında öğrencilerimizi teknolojik aletlerin zararlı etkilerinden ilgililerini sanata yönlendirmeyi hedeflemiş oluyoruz.” diye konuştu.

Görsel sanatlar öğretmeni Aytaç Kırcı da Bilecik’te ilk defa canlı sergi düzenlendiğini anımsatarak, 36 yerli ve 29 yabancı ressamın tablolarının sergilendiğini bildirdi.

Vali Şentürk, Vali Yardımcısı Rahmi Köse, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile beraberindekiler sergiye gezerek, öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Bilecik’te ilk kez ”Canlı resim” sergisi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin