BİLECİK’TE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLAN 786 ÖĞRENCİ KEP ATTI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesinden mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, öğrencilerin hayatın anne ocağından görüldüğü bir dönemde yaptıkları meslek seçimiyle başladıkları üniversite serüvenini tamamladıklarını söyledi.

 

Mevcut çağda bilginin çok hızlı eskidiğini aktaran Taş, şu ifadelere yer verdi:

 

“Ondan eski olmamak için sürekli bilginin peşinden koşmamız gerekir. Tabii ki bunun için mesleğimizi sevmeliyiz. Gençler neyi sevdiğinizi bulmanız gerek. Ve bu aşklarınız için geçerli olduğu gibi işiniz için de geçerlidir. İşiniz hayatınızın büyük bir kısmını kaplayacak ve gerçek anlamda tatmin olmanın tek yolu harika bir iş olduğuna inandığınız şeyi yapmanızdır. Ve harika bir iş yapmanın tek yolu ise yaptığınızı sevmenizden geçer. Henüz bulamadıysanız, aramaya devam edin. Yani bulana kadar devam edin. Yılmayın. Kendi ayaklarınızın üzerinde duracağınız bir hayat başlıyor. Bu hayatı iyi yönetmek için planlı bir yaşam biçimini tercih etmeniz gerekiyor. Günlerimizin, haftalarımızın hatta yıllarımızın planını yaparak yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu sizi hem başarılı kılacaktır hem de toplum için faydalı bir birey yapacaktır. Karşınızdaki insan kim olursa olsun onu dinlemeye, anlamaya ve kendinizi onun yerine koymaya çalışınız. Bu sayede kendi yaşamınızı ve yaptıklarınızı daha iyi anlayabilir, hatalarınızı kabullenme erdemi kazanabilirsiniz.”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Üniversitenin ve Bilecik’in ilk göz ağrı olduğunu söyleyerek, “En büyük teşekkürü genç kardeşlerime iletiyorum gerçekten çalıştılar gayret gösterdiler. Belki başladıkları zaman bu okul bitmez dediler ama başlanan herşey bitiyor. Fakat zor denilen okuldan sonra hayatın zor ve meşakatlı dönemleri de başlıyor. Ben eminim ki gelecek onlar için güzel olacak, güzel olmasını temenni ediyorum, mezuniyetlerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketleri verilirken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olan 786 öğrencinin kepleri havaya atmasıyla tören sona erdi.

BİLECİK’TE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLAN 786 ÖĞRENCİ KEP ATTI!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin