Bilecik’te Gündem Erken Seçim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim tartışmalarının yaşandığı bu günlerde Bilecik sokaklarına inerek vatandaşlara mikrofonumuzu uzattık.

 

 

Kamuoyunda erken mi yoksa geç mi tartışmalarının yapıldığı seçime yönelik 14 Mayıs tarihi gündeme gelirken, Bilecikli vatandaşlar bu noktada EsTv mikrofonlarına görüşlerini belirtiler.

“VATANIMIZA, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Erkek bir vatandaş, “İlk önce vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Tabi yeni çıkan kanuna göre, izlediğimiz kadarıyla erken seçim 6 Nisan’dan önce yapılabilir diyorlar. İktidar 6 Nisan sonrası söylüyor, vatanımıza, milletimize hayırlı olsun.” dedi

“BİRÇOK PROBLEMLERİMİZ VAR. ÖNCE ONLARIN ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYORUZ”

Diğer bir erkek vatandaş ise şu şekilde konuştu: “Biz vatandaşların daha büyük dertleri var. Önce onların çözümünü bekliyoruz. Ortada enflasyondan tutun da işsizliğe kadar her konuda daha birçok problemlerimiz var. Önce onların çözümünü istiyoruz.”

“BÖYLE BİR KARAR UYGUN OLACAĞININ KANAATİNDEYİM”

Seçimin 14 Mayıs’ta olmasının uygun bir karar olduğunu aktaran bir diğer erkek bir vatani ise, “Bu konuda devlerimiz ne karar verdiyse 18 Haziran’da bu seçimin olacağı yönünde, 14 Mayıs’ta olması okulların kapanması, izinlere gitmeden böyle bir karar uygun olacağının kanaatindeyim.” dedi.

“ERKENDİR DEĞİLDİR, BİZDEN İYİSİNİ BİLİRLER”

“Bu ülkenin daha farklı sorunları var önce bunları halletmemiz lazım.” diyen erkek bir vatandaş şunları söyledi:

“Yani bu seçimin neye göre erken neye göre geç olduğunun kararını büyüklerimiz vereceklerdir. Hatta şimdiden Sayın Cumhurbaşkanımız 14 Mayıs gibi bir tarih söyledi galiba. Geri kalan cenahta kim varsa 14 Mayıs’ı tartışmaya başladı bile. Erkendir değildir, bizden iyisini bilirler, bizden doğrusunu bilirler. Bu ülkenin daha farklı sorunları var önce bunları halletmemiz lazım. Seçim herkese şimdiden hayırlı olsun.”

 “YARIN SABAH OLSUN ÇOCUKLAR AÇ YATMASIN”

“En son Twetter’de bir şey vardı, çocuğu gördüm; ‘Annem karne hediyesi olarak et aldı’ diyor. Bakın bu çok ağar bir şey.” şeklinde konuşan  kadın bir vatandaş şunları aktardı:

“Valla geç bile kaldılar. Biran önce seçim olsun. En son Twetter’de bir şey vardı, çocuğu gördüm; ‘Annem karne hediyesi olarak et aldı’ diyor. Bakın bu çok ağar bir şey. Eğer biz çocuklarımıza karne hediyesi olarak üç kalem pirzola alabiliyorsak demek ki yarın sabah seçim olsun lütfen. Yarın sabah olsun çocuklar aç yatmasın.”

“TARTIŞMALI BİR KONU GİBİ”

Seçimin erken mi geç mi konusunun tartışmalı olduğunun altını çizen bir diğer erkek vatandaş, “Erken seçim dediğiniz, seçimden sonra 5 ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl sonra yapılan seçim erken seçimdir. Seçimi 1 ay öne almak erkek seçim kelimesini, cümlesini karşılar mı karşılamaz mı tartışmalı bir konu gibi.” dedi.

Mikrofonu uzattığımız diğer erkek vatandaşlar ise seçime yönelik şu görüşlere yer verdiler:

“BENCE ERKEN OLMASI İYİ OLMUŞ”

“Yani bu erken seçimin zannederim okulların tatil olması, havaların iyi olması, milletin tam tatil zamanın da sağa sola gidecek, gidemiyor seçimi bekliyor. Bence erken olması iyi olmuş Türkiye açısından. “

“YETER SÖZ MİLLETİNDİR”

Bu bir erken seçim değil bence. Yani normal de 18 Haziran’da olması gerekiyordu. Bir ay önce yapılan seçim, normal bir seçimdir. Ama şu anda iktidar tekrar kazanabilme amacıyla işte bazı siyasi ayak oyunlarıyla bir ay önceye çekerek yeni seçim kanunu, eski seçim kanunu yapmaya uğraşıyor tekrar koltukta kalabilmek için ama 20 yılın vermiş olduğu metal yorgunluğuyla bakıyoruz reis reisinde yorulduğunu görüyoruz. Reisin artık gitme zamanı geldi. Bu seçimde inşallah bu millet, ‘Yeter söz milletindir’ diyorlar ya 14 Mayıs hakikaten Millet İttifakı’nın diğer muhalefetin, ‘Yeter söz milletindir’ diyeceği bir seçim olacak. İnşallah bu 20 yıllık iktidarın da bu sonu olacak.

“İNŞALLAH BU UCUBE SİSTEMDEN BU ÜLKE KURTULACAK”

“Şu andaki iktidar, şahsım hükümeti ellerindeki gücü, iktidarı bırakmamak için elinden geleni yapıyor. Bu şartlarda yapılan seçimlerde en yakın komşumuz Suriye’de yapılıyor. Suriye’den daha beter bir rejimdeyiz şu anda. Fakat Esat yine yüzde 85 oy alarak seçiliyor. Şu anda yüzde 40 civarında oy alacağım diye çabalayan ve her türlü devletin gücünü kullanan bir iktidar var. Bu dönem de bile yüzde 60 bir muhalefet oyu araştırmalarda çıkıyor. Halkımızı tercihlerinden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah bu ucube sistemden bu ülke kurtulacak.”

“GEÇ BİLE KALINMIŞ BİR SEÇİM”

“Ben buna erken seçim demiyorum. Zaten zamanı gelmiş bir seçim. Onun için geç bile kalınmış bir seçim. Bence 1 veya 1 buçuk yıl önce yapılması gerekiyordu. Bu kadar ekonomik krizin altında Türkiye’de hakikaten ücretli kesim ezilmekte. Bunun için geç kalınmış bir seçim diyorum.”

 

Bilecik’te Gündem Erken Seçim
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin