BİLECİK’TE 1997/3 TERTİP ASKERLER YEMİN ETTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1997/3 tertip erler ve kısa dönemler için yemin töreni düzenlendi.

2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, tören alanında yaptığı konuşmada, kendilerine emanet edilen askerlerin 3 haftalık eğitimin ardından yemin ettiklerini söyledi.

 

Vatanın her bir köşesinde kanun ordusu jandarmanın bir mensubu olarak görev yapacaklarını ifade eden Tuğgeneral Yücel, ”Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, kanun ve nizamı, aklı ve bilmi, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan kimsenin şüphesi yoktur. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu, Jandarma Genel Komutanlığının bir temsilcisi olduğunuzu asla unutmayınız. Bu anlamlı tören ve içtiğiniz and, bir ömür boyu gururla hatırlayacağınız bir onur nişanıdır. Yaptığınız her işte bunun bilinci içinde olunuz. Bundan sonraki eğitimlerinizde halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin korunması, suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi ve terörle mücadele konularını en iyi şekilde öğrenecek ve gittiğiniz asıl birliklerinizde bu konuların uygulayıcısı olacaksınız.”

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam eden törende, birliğe ilk katılan, en uzak ilden gelen ve konuşma yapan er ile geçmişte askerliğini 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında yapan ve oğulları aynı yerde vatani  görevine devam edenler hediyelerini, Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ile protokolün elinden aldı.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun marşlar çaldığı tören, acemi erlerin yemin etmesi ve resmi geçitle sona erdi.

 

Vali Büyükakın, 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında vatani görevini yapan Onur Can Kahraman’ın yemin törenine katılan ağabeyi ve aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’da gazi olan Ahmet Kahraman ve ailesiyle bir süre görüştü.

BİLECİK’TE 1997/3 TERTİP ASKERLER YEMİN ETTİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin