BİLECİKSPOR MAÇI TBMM GÜNDEMİNDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

09.10.2022 Pazar günü oynanan İstanbul Bayburt Spor 1918 ve 1969 Bilecikspor maçının ardından yaşanan olaylar Türkiye gündeminde ilk sıralarda yerini aldı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, yaşanan olaylar ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Bilecikspor’un geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul’da mücadele ettiği Bayburt Spor 1918 maçının ardından yaşanan olayların ardından CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, konuyu TBMM gündemine getirdi.

Yaşanan olaylar hakkında üzüntüsünü dile getiren CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yaptığı açıklamada “Bölgesel Amatör Lig’de mücadele veren Bilecikspor taraftarlarımızın maç sonunda yaşadıkları talihsiz olaylar için çok üzgünüm. 2. Haftası oynanan Bölgesel Amatör Ligin bu şekilde ülke gündeminde olması, yaşanacak daha büyük olayların önüne geçmek adına alınacak tedbirlerin derhal alınması gerektiğini anlatmaktadır.

Spor müsabakalarının bu konular ile anılmaması gerektiğine inanan bireyler olarak derhal gerekli müdahaleler yapılması gerektiği kanaatindeyiz. Bu çerçevede konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazılı olarak sordum. Büyük Bilecikspor taraftarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bilecikspor taraftarı her deplasmanda takımımızı en iyi şekilde destekleyecek, bu tarz olayların yaşanmaması için her zaman elinden geleni yapacaktır. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını diliyorum” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istediği sorular şu şekilde;

1-TFF tarafından organize edilen ve seyircili oynanan Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında saha, tribün ve maç sonu güvenliğini yeterli derecede sağlayacak önemler alınmıyor mu?

2-Maç bittikten sonra taraftarların özellikle deplasman takımının taraftarlarının bölgeden güvenli bir şekilde ayrılmaları niçin sağlanamamıştır?

3-Bilecikspor taraftar otobüsüne saldıran kişilere özellikle grubu kışkırtan, sevk eden kişi hakkında işlem yapıldı mı? Hangi işlemler yapıldı? O esnada olay yerinde olan ve saldırıyı önlemekte yeterli çabayı göstermeyen kolluk mensupları hakkında bir işlem yapıldı mı?

4-Medyada görüntüleri net şekilde gözüken taraftar otobüsünü hedef alarak silahla 6 el ateş eden şahıs hakkında hangi işlem yapıldı?

5-Maç esnasında ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili güvenlik yetersizliğimi var? İhmal mi? İhmal var ise görevliler hakkında yapılan işlem var mı?

BİLECİKSPOR MAÇI TBMM GÜNDEMİNDE
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin