BİR TEK ARMUT KAPLANI EKSİKTİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Armut Kaplanı” isimli böcekler, Bilecik’te vatandaşları tedirgin ediyor.

Edirne, Kocaeli ve çevre illerde görülmeye başlanan, mevsimsel geçişe bağlı olarak sayıları fazlaca artan böcek türü olan Armut Kaplanı, Bilecik’te de vatandaşların korkulu rüyası oldu.

“UÇUYOR VE ISIRIYOR..”

Haber228 Whatsapp ihbar hattına ulaşan Bilecikli vatandaşlar, uçtuğunu ve ısırdığını iddia ettikleri böceklerden rahatsız olduklarını dile getirirlerken, Binaların dışında, balkonlarda ve evlerinde bu böceklere rastladıklarını belirttiler.

“ZARARLI DEĞİL”

Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, adı geçen böcek türünün kan emme özelliği ve insanlara zararı olmadığını, bitki öz suları ile beslenen tarım zararlısı bir böcek türü olduğunu, armut kaplanı ve türevi haşere ile ilgili ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini, vatandaşların tedirgin olmamaları gerektiğini açıkladı.

Diğer yandan vatandaşlar, söz konusu böceklerle ilgili ilaçlama çalışmasının ivedilikle ve devamlı olarak yapılması gerektiğini, böcekler ısırdıkları için korktuklarını ve uyuyamadıklarını da yinelediler.

BİR TEK ARMUT KAPLANI EKSİKTİ!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin