Bilecik’in En Yaşlısı 106 Yaşında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesi Fıranlar Köyü’nde yaşayan 106 yaşındaki Süleyman Köroğlu Dünya Yaşlılar Gününde unutulmadı.

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla en yaşlı çiftçi olan Süleyman Köroğlu’nu Fıranlar köyündeki evinde ziyaret ederek hayır duasını aldı.

Beraberinde Fıranlar Muhtarı Adem Karagöz ve köylüler ile yaşlı çiftçi ile sohbet eden Yoldaş, kendisine şifalar diledi.

“Her yıl 1 Ekim tarihinde kutlanmakta olan Dünya Yaşlılar Günü, üzerimizde büyük emeği olan ve hayat tecrübesiyle bizlere yön gösteren değerli büyüklerimize hürmet ve şükranlarımızı sunma günüdür. Geçmişten günümüze bir kültür köprüsü olmuş, yaşamları boyunca çocuklarına, torunlarına, içinde yaşadığı topluma, ülkesine ve dünyaya hizmet etmiş yaşlılarımızın, bedensel ve ruhsal olarak işlevselliğinin azaldığı bu dönemlerinde her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak, yaşam kalitelerini artırmak Devlet ve Millet olarak öncelikli görevlerimizdendir.

Ne mutlu ki bizler, millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, bilakis, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe sahibiz.
Onların geniş ufukları, tecrübeleriyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar yarınlara da ışık tutan önemli birer kaynaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bugünlerimizin mimarı olan saygıdeğer büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, kendilerine sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Bilecik’in En Yaşlısı 106 Yaşında
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin