BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki program ile başladı.

Etkinliğe, Vali Bilal Şentürk, Bilecik Milletvekilleri Yaşar Tüzün ve Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, daire amirleri, il ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik’in, kurtuluş mücadelesindeki yerine değindi.

BAŞKAN ŞAHİN:

‘’BİLECİK, MİLLETİMİZİN MAKUS TALİHİNİN YENİLDİĞİ YERDİR’’

Konuşmasına, ‘’6 Eylül Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunu onurla, mutlulukla, ayrıca Cumhuriyeti ve onun tüm kazanımlarını koruma kararlılığımla, en içten duygularımla kutluyorum.’’ İfadeleriyle başlayan Başkan Şahin, şunları söyledi:

‘’Bu şehir 97 yıl önce emperyalist güçlerinin düşman işgali altındaydı. Ancak büyük mücadeleler sonucunda ödenen bedellerle, şehitlerimizle, gazilerimizle bağımsızlık mücadelemizi verdik ve Anadolu’muzu yurt edindik. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen ve tarih yolculuğumuzdaki altın sayfalardan biri olan Bilecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşunu sağlayan bu zafer, esarete mahkûm edilmek istenen milletimize, kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hâkimiyeti müjdelemiştir. Ayrıca Türk Milletinin makus talihinin de yenildiği bir zafer olarak tarihe geçmiştir. Şanlı tarihimizin her bir sayfası, ayrı ayrı kahramanlık ve zaferlerle geleceğimize ışık tutmaktadır. Aziz milletimiz ve eşsiz kahramanlarımız, karşısındaki güç ne olursa olsun hiçbir zaman bu vatandan vazgeçilmeyeceğini ve şanlı bayrağımızın göklerden inmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ispatlamıştır. Osmanlı Devletinin kuruluş toprağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin de Kurtuluş şehri olan Bilecik’imizde bizler, Kurtuluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden çalışacağız. Bizler bu anlamda cennet vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi yine bugün de minnetle anıyoruz. Zaferin mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahramanlarımızı rahmetle hatırlıyor, onların devrimlerinden aldığımız ilhamla yarınlara emin adımlarla yürüyoruz.

BAŞKAN ŞAHİN:

‘’BİLECİK’İMİZİN HER ALANDA GELİŞMESİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ’’

Konuşmasında, Bilecik’in her alanda gelişmesi için var güçleriyle çalışacaklarını kaydeden Başkan Şahin, ‘’Bu kutlu günü her yıl daha da coşkuyla kutlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Çünkü bu toprakların kazanımın kolay olmadığını halkımıza hatırlatmak her zaman boynumuzun borcu olacaktır. Bizler bu bilinç ve sorumlulukla şehrimiz için çalışacağız ve halkımız için yeni hizmetleri ortaya koyacağız. Atalarımızdan büyük bedeller karşılığında aldığımız bu toprakları bizler de bizden sonraki nesillere en güzel şekliyle bırakma azminde olacağız. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.’’ İfadelerini kullandı.

Programda ayrıca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Cihan Yemişçi tarafından ‘’Milli Mücadelede Bilecik’in Yeri ve Düşman İşgalinden Kurtuluşu’’ konulu konferans verildi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu etkinlikte katılımcılara şifalı pilav ve ayran ikramı yapıldı, il protokolü tarafından eski Bilecik fotoğraf sergisi gezildi.

BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin