BİLECİK YENİ STADINA NE ZAMAN KAVUŞACAK?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik’e yapılacak yeni statla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, Edebali Stadının ihalesinin yapıldığını ve belirlenen süre içerisinde yapımı noktasında gerekli takibi yaptıklarını söyledi.

Kendisinin belediye başkanlığı döneminden bu yana stadın Bilecik’e kazandırılması için çaba sarf ettiğini anlatan Milletvekili Selim Yağcı, gerekli tüm işlemlerin yapıldığını ancak belediye başkanı Semih Şahin’in 3 ay boyunca inşaat ruhsatı vermediğini ifade etti.

Yapılacak olan stadın 5 bin 300 kişi kapasiteli olduğunu, içerisinde değişik branşlarda birçok çalışma ve kurs alanının olacağını aktaran Milletvekili Selim Yağcı, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“GEREKLİ TAKİBİ YAPIYORUZ”

Şuanda stadyumun ihalesinde bir sıkıntımız yok. Bizim belirlenen süre içerisinde yapımı noktasında gerekli takibi yapıyoruz. Maalesef stadyum geriye dönmek istemiyorum ama ben o stadyumun bu noktada yapılıp ödeneğinin çıkması için 4 yıldır uğraşıyorum. Belediye başkanlığımda başladım, Allah’a çok şükür milletvekilliğimde yapmak muktedir oldu.

“BAŞKAN ŞAHİN, İNŞAAT RUHSATI VERMEDİ”

Bilecik için 4 yıldır harabe şeklinde kalan stadyum biran önce hayata geçmesi için bizler çabalarken, 3 ay boyunca önceki belediye başkanından (Semih Şahin) oraya inşaat ruhsatı alamadık. Eğer 3 ay önce alınsaydı ve başlansaydı bugün 3 aylık daha iş yapılmış olacaktı. Belki de 2023’te önümüzdeki yıl içerisinde stadyumun hızlı bir şekilde bitmesi daha da öne gelmiş olacaktı.

“AKSAYAN BİR DURUM YOK”

Ama şuanda aksayan bir durum yok, Bilecik inşallah güzel, alttan ısıtmalı ve çok fazla çalışma alanı olan, sadece stadyum değil altında değişik branşlarda da birçok çalışma ve kurs alanları olan büyük bir komplekse kavuşacak.

“40 MİLYON LİRAYA İHALESİ YAPILDI”

Şuanda 5 bin 300 kişilik gözüküyor ama şehrin ihtiyacı olduğunda da bu stadyum 10 ila 12 bin kişiye kadar yükseltilebilecek kapasitesi olacak. Stadın maaliyeti de biz 18 milyon lira ile başladık şuanda 40 milyon liraya ihalesi yapıldı yeni fiyatlarıyla belki yaklaşık 70 milyon liralık şehir adına çok büyük bir yatırım olacak. İnşallah 2023’ün içerisinde stadyumu hizmete sokmak istiyoruz.

BİLECİK YENİ STADINA NE ZAMAN KAVUŞACAK?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin