Bilecik Valisi Göreve Başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valiler Kararnamesi ile Bilecik Valiliğine atanan Bilal Şentürk, görevine başladı.

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden Bilecik Valiliği görevine atanan Bilal Şentürk, Bilecik’te valilik önünde resmi törenle karşılandı.

 

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Şentürk, ildeki en yüksek temsil makamı olan Valilik görevinin kendisi için son derece onurlu ve kutsal bir görev olduğunu söyledi.

 

“Gelirken de gördüm öncesinde de baktık Bilecik genel anlamıyla kuruluş ve kurtuluşun şehri. Ne tekim Anadolu’nun giriş kapısı diye atletiğimiz Ahlat’ta Kaymakamlık yapmış biriyim. Sonuç olarak Anadolu karargahının kurulmuş olduğu, Ertuğrul Gazin’nin otağını kurduğu bir yer. Yine Kurtuluş Savaşında Kuvai Milliye Birliklerinin mücadele ettiği, kritik adımların atıldığı bir yer olan Bilecik’te Vali olarak göreve başlamanın gururunu yaşıyorum. Bu büyük bir onurdur.

Bizlere bu görevi veren Cumhurbaşkanımıza ve İç İşleri Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bu görevler birer nöbettir ve sorumlulukları son derece yüksektir. Göreve talip olmak değil verilen göreve hakkını vermektir esas olan. Öncelikle vatandaşımızın huzurunu sağlama noktasında bu şirin ilimize her yönüyle hizmet edeceğiz. Zaten Bilecik huzurlu bir il. Bu huzuru daha da geliştirme noktasında paydaş olan bütün birimlerle beraber çalışacağız. Hem nimet hem külfet noktasında paylaşımcı olacağız. Burada bir iz bırakmak arzusundayım.
Çok farklı görevlerde bulundum. En son İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Görevini yürüttüm. Oradan güzel dostluklar aldık geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİLAL ŞENTÜRK KİMDİR?
1972 yılında Çaykara Ataköy’de doğdu.

 

1996 yılında Samsun Kaymakam adayı olarak başladığı meslek hayatına Havza Kaymakam refikliği, Sakarya – Hendek Kaymakam stajı, Antalya Akseki’de Kaymakam Vekilliği yaptı. İngiltere Bath’ da 8 ay süreyle dil kursu ile çeşitli inceleme çalışmalarına katıldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Düzce Yığılca, Sivas-Doğanşar, Afyonkarahisar-Şuhut, Bitlis-Ahlat, Yalova-Termal’de Kaymakam olarak görev yaptı.

 

İçişleri Bakanlığında İller İdaresi Genel Müdürlüğünde şube müdürü, Personel Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görevlerde bulundu.Eylül 2015 itibariyle Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği görevine atandı.

Bilecik Valisi Göreve Başladı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin