BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıl dönümü kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve diğer ilgililer saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu.

 

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aslan Yıldız ise Türk tarihinde zaferler kadar acıların da yer tuttuğunu, birçok yerde şehit olan Anadolu çocuklarının destansı mücadelesinin anlatıldığını söyledi.

 

Aslan Yıldız konuşmasında ”Bu vatanımız kolay kazanılmadı. Bunu çok iyi bilmeliyiz,. Eğer bugün burada şanlı bayrağımızın altında rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsek, şehitlerimizin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir. İşte bu da gençlik olarak bizim görev sorumluluğumuzu kat kat arttırmaktadır.” dedi.

 

Polis Meslek eğitim merkezi Müdürlüğü öğrencileri, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlerin de bulunduğu yaklaşık bin 500 kişilik grup, ”Sarıkamış Türküsü” eşliğinde, ellerinde Türk bayraklarıyla Şeyh Edebali Türbesi’ne geldi. Burada yapılan duanın ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin