Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’Demokrasinin en güzel örneğini sergileyerek, millet meclisini açan Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bugün bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının tarihi olan 23 Nisan’ın ve gerçekleştirilen devrimin Türk tarihindeki yeri ve önemine değinen Milletvekili Tüzün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Kurtuluş Savaşı sırasında açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, millet egemenliğinin ve ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama iradesinin sembolü olduğunu vurguladı.

‘’CUMHURİYETİ KURAN VE DEVRİMLERİNİ GERÇEKLEŞTİREN ATAMIZIN YOLUNDA OLACAĞIZ’’

Mesajında ‘’Cumhuriyeti kuran ve devrimleri gerçekleştiren Atatürk’ün yolunda olacağız’’ ifadelerini kullanan Milletvekili Yaşar Tüzün, şunları kaydetti:

‘’Cumhuriyeti kuran, Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, Cumhuriyet ve demokrasimize yönelik giderek artan tehditlere karşı mücadelemizi daha da arttırarak sürdürmemiz gereken bir dönem yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi´nin, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, Cumhuriyetin kurumlarına, onun laik, demokratik, sosyal hukuk devleti yapısına yönelik yönelik her türlü tehdide karşı mücadelesinin her ahval ve şartta süreceğinden kimsenin şüphesinin olmaması gerekir. 102 yıl önce, egemenliği şahıslardan alıp millete veren Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, egemenliğin bir kişide toplanmasına karşı mücadele sürecektir. ’’dedi.

‘’23 NİSAN DEMOKRASİ VE ÇOCUK BAYRAMIDIR’’

Mesajında ‘’23 Nisan demokrasi ve çocuk bayramıdır’’ ifadesini kullanan Milletvekili Tüzün, 23 Nisan´ın önemle vurgulanması gereken bir diğer özelliği de, bu büyük günün çocuklarımıza armağan edilerek bayram ilan edilmesidir. Çocuklarımıza çağdaş medeniyet seviyesinin üstünde bir yaşam sürecek bağımsız, güçlü bir ülke bırakmak hepimizin temel görevidir. Çocuklarımızı korumak, eğitim olanaklarını geliştirmek, daha iyi iş ve yaşam olanakları sunmak, Büyük Atatürk´ün deyimiyle fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Meclisimizin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyor; tüm çocukların bu anlamlı ve güzel bayramını kutluyorum’’ dedi.

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin