Bilecik İçin Sıcak Hava Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji 1. ve 7. Bölge Müdürlüklerinden yapılan açıklamaya göre; Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde bulunan 12 il için sıcak hava uyarısı yapıldı. Öte yandan Bursa Valiliği ise Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik’te 1 hafta boyunca sıcak havanın etkili olacağını açıkladı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, gelecek bir haftalık süreçte bölgenin, Basra Alçak Basınç Merkezi sebebiyle sıcak havanın etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.

Bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren gelecek hafta ortasına kadar daha da artacağı ve mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

BURSA VALİLİĞİ DE UYARDI

Öte yandan Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik, Basra Alçak Basıncı nedeniyle 1 hafta boyunca sıcak havanın etkisinde kalacak.Bursa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 4 ilde yağış beklenmediği, havanın genellikle az bulutlu ve açık geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:”Bölge genelimizde halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yarından itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar daha artacağı ve mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerine çıkacağı beklenmektedir. Sıcak havanın oluşturabileceği güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı gibi olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanlar ile yaşlı ve çocukların dikkatli olması gerekmektedir.”

Bilecik İçin Sıcak Hava Uyarısı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin