BİLECİK EMLAK PİYASASINA DAİR MERAK EDİLEN HERŞEY

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Emlak & Danışmanlık sektörünün yeni girişimcilerinden Berna Pamukçu ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Sektöre dair bir çok merak edilen sorularımızı cevaplayan Pamukçu Bilecik’te yatırımcıların Emlak alırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

 

 

Bankacılık sektöründe de hizmet veren ve ardından Emlak&Danışmanlık faaliyetine başlayan Berna Pamukçu açtığı iş yerine kendi ismi ve soyismini vererek adeta bu meslekte marka olduğunu da duyurmuş oldu.İşini çok severek yaptığını belirten Berna Pamukçu Bilecik’te en çok 1+1’e talep duyulduğunu vurgulayarak röportajımızda şunları ifade etti:

 

KENDİNİZİ KISACA TANITIR MISINIZ?

CEVAP: Berna Pamukçu, Ankara’lıyım. Eğitim öğretimimi Ankara’da tamamlayarak özel bir Banka’da çalışmak için 2007 yılında Bilecik’e geldim ve Bilecik’te evlenerek deyim yerindeyse artık Bilecik’li oldum.Beren isminde bir kız çocuğum var.

BERNA HANIM NEDEN GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜ TERCİH ETTİNİZ?

CEVAP: 2013 Yılında ayrılmış olduğum Bankacılık sektöründen sonra çalıştığım dönemlerde Mortgaje bilir kişiliği ve konut kredilerinde yetkiliydim.İlimizde profösyenel anlamda sektör açığını görerek böyle bir işe girmeye karara verdim.

 

 

BİLECİK’TEKİ EMLAK PİYASASINI NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

CEVAP: Bizim irtibat halinde olduğumuz müşterilerimizin %70’i İl dışından. Yatırım amaçlı tercih edilen bir bölge burası. Hem coğrafi açıdan, hem de toprakların verimli olması hem de diğer İllere göre uygun fiyatlı olması talep oldukça yoğun.

 

 

MÜŞTERİLERİN EN ÇOK TERCİHLER HANGİ YÖNDE?

CEVAP: Asında çok çeşitlilik gösterse de en çok tercih edilen tarla ve arsaların yanında 1+1 özellikle tercih edilen yatırımların başında geliyor.

 

 

BİLECİK MERKEZDE TALEP GÖREN BÖLGE EN FAZLA NERESİ?

CEVAP: Müşteriler en fazla Ertuğrul Gazi Mahallesini ve özellikle de Bahçelievler Mahallesini tercih ediyorlar.

 

 

MÜŞTERİLER SİZİ NEDEN TERCİH ETSİNLER?

CEVAP: Öncelikle işimizi profösyönelce ve ciddi bir şekilde yapıyoruz.Bankacılıktan gelen bir iş disiplini içinde yetiştiğim için bilgi birikimimi de bu yönde kullandığım için sanırım.

MÜŞTERİLER EMLAK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİLER?

CEVAP: Reel fiyatları takip etmeleri yeterli sanırım.

 

 

MÜŞTERİLER EMLAK ALIMINDA YATIRIM AMAÇLI MI, KULLANIM AMAÇLI MI ALIM YAPIYOR?
CEVAP: Her ikisini de tercih ediyorlar ancak en fazla yatırım amaçlı alım yapılıyor diyebilirim.

 

 

 

İL DIŞINDAN İLİMİZE BAĞ,BAHÇE,TARLA AMAÇLI ÇOK YATIRIM YAPILDIĞINI BİLİYORUZ.SİZCE BUNUN SEBEBİ NEDİR?

CEVAP: Evet doğru söylüyorsunuz Erhan bey, bana göre bunun sebebi komşu İllere nazaran Bilecik’teki gayrimenkul fiyatları uygun olduğu için bu tür yatırım yapılıyor.Ayrıca insanlar büyük şehirlerin stresinden uzaklaşmak için kendilerini doğaya atmak ve doğal yaşamın içinde yer almak için bu tür yatırımlar yaptıklarını düşünüyorum.

 

 

SEKTÖRDE BÜROSU OLMADAN EMLAK İŞİ YAPANLARIN OLDUĞUNU DUYUYORUZ.BU KONU HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

CEVAP: Evet gayet önemli bir konuya parmak bastınız Erhan bey. Zaman zaman bize de bu tür talepler geliyor. Ancak ben kesinlikle bu tür taleplere olumlu bakmadığımı ifade ediyorum.Zaten Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı kursa katılıp, istenilen sertifikamı da almış bulunuyorum. Bu konuda diğer meslektaşlarımız da oldukça rahatsızlar sanırım.İlgili kurumların bu tip çalışanlara karşı daha hassas davranarak engel olmaları gerektiği kanaatindeyim.

 

 

BERNA HANIM, BENİM SORMADIĞIM ANCAK SİZİN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VAR MI?CEVAP:Öncelikle size çok teşekkür ederim.Sektörümüzle ilgili bazı bilinmesi gerekli konuları vatandaşlarımıza aktarma fırsatı verdiniz. Hemen hemen her soruyu sordunuz sağolun. Emlak ve Gayrimenkul almak isteyen müşterilerimizi ofisimize bekliyoruz.

BİLECİK EMLAK PİYASASINA DAİR MERAK EDİLEN HERŞEY
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Hüseyin Korkman Hüsrev Kurt

Başarılar ve bol kazançlar dileriz. Atabil inşaat

Bizi Takip Edin