BİLECİK DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Devlet Hastanesine unutkanlık, yürüme bozukluğu ve idrar kaçırma şikayetleriyle başvuran  69 yaşındaki  erkek hasta 1,5 saatlik ameliyatın ardından 3 gün sonra taburcu edildi.

Yatağa bağımlı yaşamakta olan ve yardımla ayağa kalkabilen hasta 2 ay sonra yapılan tetkik ve kontrollerinin ardından başkalarının desteği olmadan yürüdüğü, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşıladığı ve idrar kaçırma sorunun tamamen ortadan ortadan kalktığı belirtildi.

Bilecik’te ilk kez yapılan ve yapılmaya da devam edileceği belirtilen ameliyatla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:”

Bilecik’te Bir İlk
Hastanemize uzun zamandır olan unutkanlık, idrar kaçırma ve yürüme bozukluğu şikâyetiyle başvuran 69 yaşında erkek hastamız tek başına yürüyememekte, yatağa bağımlı yaşamakta ve yardım ile ayağa kalkabilmekteydi. Hastanemizde yapılan tetkikler sonucu hastamıza Adam’s Hakim Sendromu (Normal Basınçlı Hidrosefali) tanısı koyuldu. 29.05.2021 tarihinde Beyin cerrahımız Op.Dr Mehmet Beşir SÜRME tarafından Ventriküloperitoneal şant ameliyatı uygulanan hastamız, 1.5 saat süren ve başarıyla tamamlanan ameliyattan sonra servise alınarak 3 gün sonra taburcu edildi.
Hastamızın ameliyattan 2 ay sonraki kontrollerinde başkalarının desteği olmadan yürüyebildiği, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayabildiği ve idrar kaçırma şikâyetlerinin tamamen düzeldiği tespit edildi. Hastanemizde ilk kez uygulanan ve yapılmaya devam edilecek olan Hidrosefali ameliyatı, ilimizde de bir ilk olması nedeniyle önem arz etmektedir.
BİLECİK DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin