BİLECİK CHP’DE ADAY HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesi siyasi partilerde hareketlilik devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ile CHP Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu sürece dair açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Yaşar 8 aday adayının müracaat edeceğinin bilgisini verirken, Merkez İlçe Başkanı Pamukçu ise, “Şu anda bize örgütler olarak düşen amasız-fakatsız bu süreçte belirlenecek adayımızın yanında çalışmak.” dedi.

Bilecik CHP’de Milletvekili aday adayının kimler olacağı kamuoyunda konuşulmaya devam ederken, İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ile Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu isim ve sayılara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

“7-8 TANE ADAY ADAYI ARKADAŞIMIZ MÜRACAAT EDECEK”

CHP İl Başkanı Yaşar 8 ismin aday adaylık başvurusu yapacağı bilgisini aldığını söylediği konuşmasında şunları aktardı:

“Biz sandığın artık gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Tabi bu seçim diğer seçimlerden çok farklı bir seçim olacak. Bu seçim, Türkiye’de ya tek adama dayalı bu rejim sisteminin devam etmesi ya da güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme dönüşün kararının verileceği bir seçimdir.

Bu bağlamda partimize de oldukça yoğun aday adaylık müracaatları yapılıyor. Pazartesi son gün. Pazartesiye kadar 7-8 tane aday adayı arkadaşımızın müracaat edeceği bilgisini aldım. Aday adaylarımız ilçeleri geziyorlar, kendilerini tanıtma fırsatı buluyorlar.

Ben dört dönemdir bu partide il başkanlığı yapıyorum ilk defa bu kadar fazla aday adayının Bilecik’te müracaat etmesine tanık oluyorum. Buda Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak beni son derece mutlu ediyor. Öyle inanıyorum ki; milletimizin de desteğini alarak 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde biz bu ucube sistemden kurtulacağız.”

“ADAY OLACAĞINI DUYDUĞUMUZ İSİMLERDE VAR”

CHP Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ise şu değerlendirmede bulundu:

“14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için 13 Mart itibariyle aday adaylarımızın başvuruları genel merkez tarafından alınmaya başladı. Biz 13 Mart Pazartesi ile 20 Mart Pazartesi tarihleri arasında genel merkezimize aday adaylarımız giderek birebir başvurularını yapıyorlar. Şu anda resmi başvuru yapan aday adaylarımız var. Ancak adaylık sürecini değerlendirip bu zaman zarfı içerisinde aday olacağını duyduğumuz isimlerde var.

Şu anda bize örgütler olarak düşen amasız-fakatsız bu süreçte belirlenecek adayımızın yanında çalışmak.”

BİLECİK CHP’DE ADAY HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin