Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, iddialarla ilgili konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediyenin iştiraki olan Kayı A.Ş’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütürken rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Selçuk Erdağı ve gündemdeki diğer iddialara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN..

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Başkan Semih Şahin, ulusal ve yerel basında Bilecik Belediyesi ve şahsını hedef alan haberleri iftira olarak nitelendirdi.

Pelitözü Mahallesinde imar rantı vurgunu şeklinde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Başkan Şahin, Pelitözü Mahallesindeki imar rantı iddisı ve CHP Genel Merkezi tarafından YDK’ya sevk edilmesi konularıyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Son günlerde Belediyemizi ve şahsımı hedef alan gerek ulusal gerekse de yerel basında yer alan iftira niteliğindeki sözde haberlere istinaden kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı duyulmuştur.

Öncelikle Pelitözü Mahallesinde imar rantı vurgunu şeklinde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki söz konusu bölgeyle ilgili imar planlarının yapılması işine ilişkin ihale, Açık İhale Usulü ile 15 Mart 2018 tarihinde 365 gün süre ile yapılmış ve bu tarihten itibaren ihaleyi alan Ankara İmar firması tarafından planlama çalışmalarına başlanmıştır.

Söz konusu ihale 525 hektarlık alanda yapılmış olup, kurum görüşleri doğrultusunda 360 hektarın planlanması uygun bulunmuştur. Yani bu bölgenin imara açılacağı hususu 2018 yılından itibaren herkes tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla, 31 Mart 2019 seçimlerinden önce yüklenici firma ile sözleşme imzalanmış ve imar planı çalışması zaten başlamıştır.

Pelitözü imar planı Bilecik Belediye Meclisi’nin 17 Mayıs 2021 tarih ve 63 sayılı kararı ile onaylanmış olup, 08 Temmuz 2021 tarih ve 93 sayılı meclis kararı ile kesinleşmiştir. Söz konusu onaylanmış plana ilişkin 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulaması (parselasyon) çalışmaları henüz başlamamış olduğundan bir rant da söz konusu değildir. Yani imar planı ile 18. Madde imar uygulaması arasındaki farkı dahi bilmeyen ya da bilmesine rağmen karalama ve iftira için her türlü yalanı utanmadan yazıp yayınlayan bu kişi ve kurumlara itibar edilebilmesine imkan yoktur.

Tüm bunlara rağmen şahsım adına bu bölgeden alınmış tek bir metrekare dahi yer bulunmamakta olup, kendim ve ailem Pelitözü köyünden olduğumuzdan bahsi geçen bu alanlar atadan kalma topraklardır.
Pelitözü bölgesinde toplam 6 bin 642,53 metrekare alan Akaryakıt Tesisi olarak ilan edilmiştir.

Söz konusu alan 3194 sayılı İmar Kanunu, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ve Karayolu Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkında Yönetmelik ile diğer ilgili mevzuatlar doğrultusunda en uygun konumda belirlenmiştir. Zaten planda Akaryakıt Tesisi olarak tanımlanan alanda 3 ayrı parsel denk gelmektedir. Bu bölgede tarafıma ya da akrabalarıma ait yalnızca 1 parselin Akaryakıt Alanında kalıp kalmayacağı, parselasyon yani 18. Madde uygulaması yapıldıktan sonra ortaya çıkacak bir husustur.

Daha önceden de belirtmiş olduğumuz üzere henüz imar uygulaması (parselasyon) yapılmayan bölgede kimin hangi alanda kalacağı yapılacak olan imar uygulamasından sonra belirlenecektir. Bu sebeple imar uygulaması yapılmadan önce bir rant oluşması durumu da söz konusu değildir. Ayrıca babama ait 212/97 numaralı 1593 m2 arazi üniversite alanında.. 215/8 numaralı 368 m2 arazi de Anaokulu alanında kalmaktadır. Başka da sadece babama ait arazi bulunmamaktadır.

Tamamı ile çamur at izi kalsın şeklindeki bir siyasetin sözcüsü olan yalan ve yanlış haber yapmaktan hiçbir rahatsızlık duymayan taraflı ve yanlı haber yapan sözde basın kuruluşlarına değerli halkımız tarafından itibar edilmediğini gayet iyi bir şekilde bilmekteyiz. Buna rağmen göreve başladığımız günden bu yana şeffaflık ve hukuka uygunluktan asla taviz vermeyen bir kurum olduğumuzu bir kez daha göstermek adına değerli vatandaşlarımıza bu açıklamaların yapılması gereği duyulmuştur. İlgili basın kuruluşlarına da gerekli tazminat davaları açılmıştır.

Başkan Şahin, CHP Genel Merkezi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ve “İhraç kararı çıkarsa ne yapacaksınız?” sorusu ile ilgili yaptığı açıklamada ise, “Ben ihraç çıkacağını düşünmüyorum. Daha önce bir meclis üyemiz grup kararına uymadığı için karar yine YDK’dan çıktı. Parti içi hukukun hiyerarşisi bu, bu gayet doğal bir süreç. Ben ihraç çıkmaz diyorum ama velev ki çıktı ben partimin ilkeleri doğrultusunda çalıştığımı düşünüyorum. Çıkarsa bağımsız devam ederim, 16 bin 500 kişi beni seçmiş ben onları temsil ediyorum. Beni seçen insanlar ne derse, ne isterse onu yaparım. Ben il başkanı istedi diye belediye başkanı olmadım. Ön seçimle geldim, halkım istediği için oldum, halkım istediği için devam ederim. ” dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, iddialarla ilgili konuştu
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin