BİLECİK, BAŞBAKANINI BÜYÜK BİR COŞKUYLA AĞIRLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa değişikliği ile ilgili 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi çalışmaları kapsamında Bilecik’e gelen Başbakan Binali Yıldırım Bileciklilere hitap etti.

binaliiiiiiiiiiii

Bilecik halkı, Cumhuriyet Meydanı’nı ellerinde Türk bayraklarıyla doldurdu. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen mitingde Başbakan Yıldırım’ın öncesinde; Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık , Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, hemşehrimiz Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli selamlama konuşmalarını yaptı.

dsc_0206

“YENİDEN YÜKSELİŞ İÇİN EVET”

Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik’in tarihinin öneminin altını önemle çizen Başbakan Yıldırım, Ak Parti iktidarının Şeyh Edebali’nin devlet anlayışını ilham aldığını belirtti.

Başbakan Yıldırım’ın, miting alanını dolduran Bileciklilere “Bir dirilişe, yeniden yükselişe hazır mısın, bir sefer daha tarih yazmaya var mısın” sorusuna ise binlerce kişi hep bir ağızdan “evet” cevabı verdi.

15 Temmuz hain darbe gecesinden bahseden Başbakan Yıldırım, o gece meydanalrı boş bırakmayan tüm Bilecik halkına teşekkür ederek “15 Temmuz alçak darbe girişimine Bilecik bu meydanda dur dedi. Sizler, 15 Temmuz gecesi bu meydanı boş bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun. Cumhuriyet Meydanı’nda hainleri Cumhuriyeti yıkmasına izin vermediniz. Her düşünceden vatandaşımız ay yıldızlı bayrağın altında kenetlendi. Milli iradeye sahip çıktı” dedi.15 Temmuz gecesi yapılan hain saldırıda şehit olan Bilecikli Özel Harekât Polisi ve 2’inci sınıf Emniyet Müdürü Taner Zafer Koyuncu’ya ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

 dsc_0385

“16 NİSAN’DAN SONRA TÜRKİYE 5 KAT DAHA BÜYÜYECEK”

Ak Parti iktidarı boyunca Türkiye’nin 3 kat daha fazla büyüdüğünün altını çizen Başbakan Yıldırım, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum sonrasında evet oyu çıkması ile birlikte,daha etkili bir yönetim olacağını ve bu yönetimle birlikte Türkiye’nin bu kez 15 yılda 5 kat daha fazla büyüyeceğini ifade etti.

 

dsc_0203

BAŞBAKAN YILDIRIM, ŞER ODAKLARINA BİLECİK’TEN SESLENDİ

2002’den bu yana yapılan dev yatırımlardan bahseden ve bu yatırımların artmasını engellemek isteyen şer odaklarına da Bilecik’ten seslenen Yıldırım, “Ak Parti’nin istikameti milletin istikametidir.  Bu milletin bütün renklerine aynı muhabbetle bağlıyız. Bir olmanın, dirlik içinde yaşamanın derdindeyiz. Beceriksiz yönetimler, kendi menfaatini düşünen siyasetçiler geçmişte bu ülkeyi kaosun eşiğine getirdiler. Bu Yılların bedelini beraber ödedik.. Bu kötü yönetimleri Türkiye’ye yaptıklarını unutacak mıyız? Unutmadık, unutmayacağız, 16 Nisan’da Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak, geçmişin acı hatıralarını kapıyı sonsuza kadar kapatacağız. Bu milletin iyiliğini istemeyen, yalan dolanla iftiralar atan çevreler görüyoruz. Bunların siyasetinde tutarlılık yok. Bilecik meydanından söylüyorum boşa kürek çekiyorsunuz. Bu milleti doğru bildiği yoldan çeviremezsiniz bu millet çalışanı da bilir boş konuşanı da.” İfadelerine yer verdi.

dsc_0242

Başbakan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“2002’de sandıktan çıkan sonuç yeter söz milletin diyen iradenin sizin iradenizindir. Ak Parti, insanımızın hayalini kurduğu, umutlarını gerçeğe döndürdüğü bir siyasetin adıdır. Özgür, müreffeh bir siyasetin adresi her türlü baskıya her türlü milli iradeye kast eden girişime karşı dik duran Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının partisidir. Bir milletin değerlerine sahip çıkan siyasetin adıdır. 2002 yılından beri yaptığı sessiz devrimiyle ülkeye, millete pek çok eser kazandırdı. Şeyh Edebali’nin devlet anlayışı bizim ilham kaynağımız oldu.

dsc_0201

Geçmiş 15 yıl bu birlik beraberliğin eseri olan başarılarla geçti. Bu başarılar Türkiye’nin başarısıdır. İflasın eşiğine gelmiş bu ülke şimdi dünyanın gıptayla gösterdiği bir başarıya ulaşmıştır. Bu ülkeyi seven neler yapar? Bir ülkenin savunma sanayisi ne kadar milliyse, ne kadar yerliyse o kadar güçlüdür. Ak Parti iktidar olmadan önce savunma sanayisi pek de parlak değildi. Askeri savunma sanayinde yerlilik oranı %24’ken % 65 seviyesine çıkmıştır. Türkiye bu dünyanın 16. Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi. Biz Türkiye’yi 15 yılda 3 kat büyüttük. Sizin sayenizde yaptık. Milli gelirimiz 230 milyar 800 milyar doların üzerine çıktı. 16 Nisan’dan sonra 15 yılda 3 kat büyüdüğümüz gibi gelecek 15 yılda 5 kat büyüyecek. Hayal bile edilemeyen hizmetleri bir bir yapacağız

Marmaray ile İstanbul’u denizin altına bağladık. Yetmedi, Avrasya tüneli yaptık. 3. Köprü’yü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü…   Osmangazi Köprüsü ile 4 dakikada geçilebiliyor. Havayolunu halkın yolu yaptık. Türkiye’yi hızlı trenlerle donattık.Dünyanın en büyük havaalanını yaptık. Bu havaalanı, bazılarını rahatsız etti.  Nasıl olur da Türkler dünyanın en büyük havaalanını yapar. Gezi olaylarıyla bu yüzden ortalığıbirbirine kattılar. Daha geçen gün dünyanın en uzun köprüsü Çanakale Köprüsü’nün temelini attık. İnşallah 2023’te de açılışını yapacağız. Bunlar bizim milletimize yakışır.

Tarımsal milli geliri 36 milyar olan 158 milyara yükseldi.  Çiftçilerimize verilen destekler 2 milyarın altındayken 13 milyara yükseldi. Ekonomiye güven, istikrar geldi. Bugünün Türkiye’sinde istikrar var,  terörle etkin mücadele var, geleceğe beslenen umutlar var. Biz laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik. Milletimiz için çalıştık ve sizin mutluluğunuz için her şeyi yaptık.”

dsc_0350

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN YENİ BİR MÜJDE DAHA

Bilecik’e yapılan yatırımlardan da konuşmasında ayrıntılı bir şekilde bahseden Yıldırım:

“12 okul ve 467 derslik yaptık 5.5 milyon kitabı ücretsiz dağıttık. 24000 konut yaptık. Şeyh Edebali Üniversitesi’ni kurduk. Üniversitenin o yıl 5 bin öğrencisi vardı şimdi 18 bin öğrencisi var.  Osmaneli, Bozüyük, Yenipazar, Gölpazarı, hastanelerini yaptık hizmete aldık

Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürmeyiz. 2002 yılına kadar 13 km bölünmüş  yol vardı o yollarda ömür bitti. 13 km. bölünmüş yolun üzerine 147 km. ilave bölünmüş yol yaptık toplam 160 km. çıkarttık. Cumhuriyet  Tarihi boyunca yapılmış yolun iki misli yolun 2 katını yaptık.

Bilecik’i geçen sene Türkiye’nin en büyük iki kenti olan Ankara ve Konya’ya İstanbul’a hızlı trenle bağladık. Bilecik, Bozüyük Hızlı Trenleri tamamladık.

dsc_0260

15 yılda 206 milyon dolar tarım desteği geldi.2002 yılında bir tane organize sanayi vardı, 1279 kişi çalışıyordu.Bugün 6 tane organize sanayi. bölgesi var, 26 bin kişi çalışıyor. İşte hizmet farkı bu. Bilecik merkezdeki gençlik merkezini tamamladık. Devam eden projelerimiz var. Şimdi Bilecik’in 250 yataklı hastanesi yapılıyor.”Yapılan dev yol projelerini anlatırken Bilecik’e bir müjde vermeyi ihmal etmeyen Yıldırım, “Bursa Bilecik YHT’ de yapılıyor. Bilecik-Bursa ile 45 dakikaya düşecek” dedi.

Bozüyük’te yapımı devam eden lojistik merkezinin en kısa sürede tamamlanacağını da dile getiren Başbakan Yaıldırım,Bilecik’e 4. Organize sanayinin de yapımının devam ettiğini hatırlattı.

dsc_0238

“BİLECİK’İN SANDIĞINA SAHİP ÇIKACAĞINDAN ZERE KADAR ŞÜPHE DUYMUYORUM”

Başbakan Yıldırım, konuşmasının son kısmında ise ağırlıklı olarak 16 Nisan’da yapılacak referanduma değindi.

“İnanıyorum ki 16 Nisan’da Bilecik, geçmişin köhne zihniyetini sandığa dökecek ve sandıkta evet oylarıyla tarih yazacak.” Diyen Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

“ Ben milletimizin ülkemizin istikrarına, umuduna Bilecik’in sahip çıkacağından  zerre kadar şüphe duymuyorum ancak demokrasiye ihanet edenleri unutmayın, onlar her zamanki gibi yine kirli oyunlar, kirli ittifaklar içindeler.

PKK karşı çıkıyor, HDP karşı çıkıyor, FETÖ karşı çıkıyor, hep beraber kol kola girmişler hayır kampanyası yapıyorlar. Kandil’den üst üste açıklama geliyor; eğer evet çıkarsa biz biteriz diyorlar.  Evet,  biteceksiniz. Kandilinizi söndüreceğiz. Pransilvanya’daki terörist başı tekrar darbe yapacağız diyor demek ki 15 Temmuz’da ders almamışla. 16 Nisan’da yeni bir ders verelim. Artık Türkiye terör örgütleriyle zaman kaybetmeyecek.

Terör örgütleri karşı çıkıyor, Avrupa karşı çıkıyor. İşi gücü bırakmışlar Türkçe öğrenip Türkçe gazete basıyorlar. Bu anayasa değişikliğine aziz milletim karar verecek. Onun için bu şer ittifakına en güzel cevabı Bilecik Pazar günü verecek.

dsc_0234

“BUNLAR 82 MODELDE KALMIŞLAR”

Bir de Kılıçdaroğlu var. Artık yalanları aldı başını gitti. Hırslarını alamadılar, 15 Temmuz kontrollü darbe dediler. Bu millet bu ülkenin cumhurbaşkanına ateş edilirken sen neredeydin, bu ülkenin evlatları meydanlardayken sen neredeydin. İstediğini söylersen istemediğini işitirsin.

18 yaşındakilere neden seçilme hakkı veriyorsunuz diyor. 9 buçuk milyon gence siyaseti çok görüyor ama bilmiyor ki o gençler 15 Temmuz’da meydanlardaydı. O gençler, 39 tane şehit verdiler o gece. Sen bu gençleri nasıl siyasette olmasın diyebilirsin ne söyledikleri ne yaptıkları belli değil. Kendi parti tüzüklerinde genç kontenjanalrı var. Yetmemiş 2011 seçim beyannamesinde seçilme yaşını 18’e düşüreceğiz demişler bunların bir milletvekili meclise kanun vermiş seçilme yaşı 18 yaş olsun demişler. Dağıtmış bunlar şanzımanı. 82 modelde kalmış bunlar. Bırak artık eski modelliği.

dsc_0425

“TÜRKİYE DÜŞMANLARINA GEREKLİ CEVABI 16 NİSAN’DA VERECEĞİZ”

Biz MHP ile beraber bu yola çıktık. Önce memleketim diyerek beraber yola çıktık ve bu anayasayı meclisten geçirdik ve önünüze getirdik. Türkiye düşmanlarının hayır dediği yerde Türk milliyetçileri evet diyebilir mi. Bu melekti seven hangi partiden olursa olsun Türkiye’nin geleceği için evet diyecek. İçerideki ve dışarıdaki düşmanlara gereken cevabı vereceğiz.

“Tek bayrak, dek devlet, tek millet, tek vatan için kararımız evet”

BİLECİK, BAŞBAKANINI BÜYÜK BİR COŞKUYLA AĞIRLADI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin