Bilecik Barosu Başkanı Aynur: “Bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Barosu, Kocaeli’nde görev başındayken öldürülen avukat Ersin Arslan’a yapılan saldırıyı, düzenledikleri basın açıklamasıyla kınadı.

Baroya bağlı avukatlar, adliye binasının önünde, icra için gittiği Gebze’de ev sahibi tarafından silahlı saldırı sonucu öldürülen İstanbul Barosu avukatlarından Ersin Arslan’ı düzenledikleri saygı duruşu ile andı.

Burada açıklamada bulunan Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacaklarını söyledi.

“Avukatlar da korunmalı”

Avukatların da korunması gerektiğini vurgulayan Aynur, “Bizler; haklarınızın savunmanları, her daim hukukun üstünlüğü diye haykıran ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukta göz ardı ettiğiniz; ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz; Saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korunamamıza tanık olduğunuz avukatlarız.” dedi.

Avukatların yargı mekanizmasının sacayağı olduğunun altını çizen Aynur, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef hayatını kaybetti”

Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz dün Gebze’de öldürüldük!
İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti, meslektaşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti.

“Avukatlar da korunmalıdır”

Meslektaşımız henüz 27 yaşında gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi.
Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter! Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik; Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır, hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır dedik. Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak dedik.

“Başsağlığı diliyoruz”

Dinletemedik. Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’a, Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor; Gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz.

Bilecik Barosu Başkanı Aynur: “Bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin