Bilecik Arenanın İlk bölümü Bilecik’in gündemine bomba gibi düştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in merakla beklenen açık oturum programı ‘Arena’ ilk bölümü ile izleyicilerin karşına çıktı.

İlk bölümü ile Bilecik’in gündemine bomba gibi düşen Bilecik Arena programında Milletvekilleri Yaşar Tüzün ile Selim Yağcı karşı karşıya gelirken, birçok konuya dair çeşitli açıklamalarda bulundular.

Şehrimiz için birbirinden önemli değerlendirmelerde bulunan her iki vekilde 31 Mart seçimleri sonrasında başta Bilecik merkez olmak üzere yeni seçilmiş Belediye Başkanları hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Vekil Tüzün, “ben Semih Şahin’in Bilecik için bir şans olduğunu düşünüyorum derken, Başkan Şahin’in hayata geçireceği projeleri için biraz zaman tanımak gerektiğini düşündüğünü aktardı.

Vekil Yağcı ise, belediyecilikten geldiğini söylerken Bilecik adına Belediye Başkanları arasında ayrım yapmanın doğru olmayacağını ve şehir adına katma değer katacak her şeyde üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirtti.

“Semih Şahin’in Bilecik için bir şans olduğunu düşünüyorum”
Diğer ilçe Belediye Başkanları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vekil Tüzün, şu şekilde konuştu:
“Semih Şahin öncelikle bir bilim adamı, ben Semih Şahin’in Bilecik için bir şans olduğunu düşünüyorum fakat toplumumuz, halkımız benim veya Selim beyin vücut diline alışmış. İnsanların düşündükleri mantıkları değil de karakter biçimleri yönlendirmiş. Tabi, yine gerek kampanya dönemi, gerekse de kampanya sonrasında seçildikten sonra Semih Başkanın vücut dili toplumla örtüşmemiş olabilir. Bakınız her doğum sancılı olur, Belediye farklı bir doğum süreci yaşamış, yani üç dönem AK Parti yönetiminden, Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine geçmiş. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimine doğal olarak kendi ekibine, kendi kadrosuna, kendi projelerini hayata geçirecek kadar bir zaman tanımak lazım.

“Belediyemizi, Belediye personelimizi yıpratmamamız lazım”
Selim bey 13-14 yıl Belediye Başkanlığı yaptı. Elbette benim partili Belediye Başkanım, sonuna kadar desteklerim ve bundan sonrada yanındayım hiç şüphe yok ama bu fırsatı, bu şansı Bilecik’te imkana çevirmek için biraz zaman tanımak lazım. Yani ilk günden, ilk aydan, üçüncü aydan sıkıştırıp Belediyemizi, Belediye personelimizi yıpratmamamız lazım.

“Başkanımıza biraz zaman tanımak lazım”
1999 yılında Bilecik Belediye Başkanı olduktan 5-6 ay sonra Eskişehir’e bir ziyaret gerçekleştirdim. Benim Bilecik Belediye Başkanı olduğumu bilen ve beni tanıyan insanlarda yanıma geldi. Defalarca bugünkü Yılmaz Büyükerşen hocamız Demokratik Sol Parti’den Belediye Başkanı seçilmişti. Büyükerşen hocamıza o dönemler olağanüstü bir eleştiri vardı, orada bulunanlar da Sanayi ve Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Üyeleri, iş adamlarıydı. Şimdi o eleştirilere maruz kalan Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir gibi Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir kent yarattı. Onun için Bilecik’te yeni bir başkan ve yeni bir yönetim var. Başkan tam bu işin merkezinden geliyor, Yüksek İnşaat Mühendisi, bilim adamı, üniversitede hocalık yapmış. Bazı şeyleri de dediğim gibi hayata geçirmek için biraz zaman tanımak lazım.

“Ben Semih Başkanın Bilecik’e çok büyük hizmetler yapacağına inanıyorum”
Bu zamanı tanıyacak olan başta siyasi partiler ve basın mensupları, kuşkusuz da halkımız, eksikleri var mıdır tabii ki vardır ama projelerini hayata geçirmek için dediğim gibi zaman tanımak lazım diye düşünüyorum. Ben Semih Başkanın Bilecik’e çok büyük hizmetler ve projeler yapacağına inanıyorum.

Bu ilin Valisi var, ilçelerimizin Kaymakamları var, atanan Müdürler var, Amirler var, Rektör var. Bunlar hangi projeleri yapmak istediler de biz engel olduk veya hangi projelerini Milletvekili olarak bize getirmişler de, “buna katkı verinde, biz vermeyiz” demişidir, Selim beyde bende.

Sonuç itibariyle seçilmiş Belediye Başkanlarımızın büyük çoğunluğu yeni seçilmiştir. Bozüyük içinde geçerli, İnhisar içinde geçerli, Vezirhan için geçerli. Bu arkadaşlarımıza hem Belediyecilik yönünde, hem de Belediye mevzuatı açısından bilgi sahibi olma, kente hizmet etmeleri noktasında biraz zaman tanımak gerektiğine inanıyorum. Bizde bu noktada her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız.

“AK Parti olarak kazandığımız yerleri kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz”
Vekil Yağcı, 15 yıl aradan sonra CHP’ye geçen Bilecik Belediyesi’ne ilişkin, “biz toplumumuzun verdiği kararın arkasındayız, demokrasinin gereği bu” ifadelerine yer verdiği konuşmasında şunları aktardı:

“Yerel seçimlerde AK Parti olarak kazandığımız yerleri kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz ama bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Şeyh Edebali Hazretlerinin de dediği gibi; “yükseklerde yer tutmak zordur.” Bu süreçler uzun süreli olunca toplum bazen konjektür şartlarında birleşmesiyle farklı değerlendirmeler yapıyor. Biz toplumumuzun verdiği kararın arkasındayız, demokrasinin gereği bu, insanlar bizi seçerken iyiydi de, bizi seçmedikleri zaman hiçbir zaman kötü demedik. Önemli olan bu verilen şansı seçilenlerin değerlendirmesi.
“Belediye Başkanları siyasi iktidar bize destek olmuyor diyerek bahane bulma eğilimindeler”

Bazı konularda biz iktidar partisi Milletvekilleri olarak Belediye Başkanları tarafından aksine eleştiriliyoruz. Neden? Kendilerinin planlamadıkları, yapmadıkları işleri “siyasi iktidar bize destek olmuyor” diyerek bahane bulma eğilimi ve noktasında bulunuyorlar.

“Hiçbir Belediye’yi ayrı tutmuyoruz”
Belediyelere genel olarak bir işçi dağıtımı gelince bizim Bozüyük Belediyesi’ni, Pazaryeri Belediyesi’ni, Osmaneli Belediyesi’ni ayrı tuttuğumuz olmamıştır.

“Seçilen Belediye’ye başarılar dileriz”
Biz şehrin kaybedeceği ve insanımızın kaybedeceği bir yerde siyaset yapmayız. İnsanımızı kazanma noktasında hareket ederiz. Seçilen Belediye Başkanlarına da biz her zaman başarılar dileriz. Şunu bizlerden beklemesinler, bizim onların önüne proje koyup, “hadi gelin bu projeleri sizde bizimle yapın” dememizi beklemesinler, siyasetin şartları buna uygun değil.

“Emri vakiyi kabul etmeyiz”
Mantıklı istişare ederek, emri vakiyi kabul etmeyiz ama şehir adına konuşacak, katma değer üretecek, şehrin gelişimi noktasında olacak projeleri de yaparız ama bir yandan yapılan projeleri söküp bitirip diğer taraftan da hiç bunları istişare etmeden yeni bir şey yapacağım demekte makul değil.

“Belediye Başkanına sitemlerimi iletiyorum”
Ben daha önce Belediye Başkanı olduğum için mevcut Belediye Başkanına da sitemlerimi iletiyorum. Bu kaynakların herbiri hepimizin ortak değeri. Mutlaka ayrı tarz ve tavır olabilir ama şehrin genelini ilgilendiren konularda istişare etmeden bu işi yapan insanların hangi amaçla yaptığı noktasında görüş dahi sormadan devre dışı bırakmak doğru değil. Arıtma tesisini devre dışı bıraktı, hamamı devre dışı bıraktı, ben bunları babamın evinden getirdiğim parayla yapmadım. Ben bunu her platformda savunurum, hamamın mimarisinden, uygulamasına kadar. Biraz oradaki hamamcının yaygarası var, inşaatın kesin kabulü bile bitmemiş, bunu ne için yaptık Bilecik hamamsız kalmasın diye yaptık. Kapatan Başkan’ın hemen ardından millete portatiften şehrin ihtiyacını giderecek bir şey yapması lazım, bana göre aciliyet gerektirecek bir olay yok. Teknik sorumlulara sordum böyle bir şey yok dediler. Başkan bey bilim adamı sıfatıyla, normal mühendislerin göremeyeceği belirgin şeylere keşfi varsa onu bilemiyorum ama iyi niyeti de hakim kılmak lazım. Belki siyasetin yoğun geçtiği bir süreçten geçiyoruz, bir yıl geçti, bundan sonra herkes için biraz daha köpükler iner. Buna ilişkin yumuşak zeminde şehir adına biraraya gelinir. Belediye Başkanlarının daha toplayıcı ve herkese hitap eden bir konumda olması lazım, biz 15 yıl bu görevi yaptık, Belediye Başkanlığı noktasında bir beklentimiz yok. Milletvekili olarak şehre katkı sağlama yolundayız ama buna ilişkin, “şurada dava açacağım, burada dava açacağım” demekle işbirliği olmaz. Dava açacak adam açar, Adalet Sarayı orada, biz buradayız, bu konuda bir sıkıntımız yok. Belediye Başkanlarına başarılar diliyoruz, biz her biriyle çalışırız çünkü her şeyden önce Belediyeciyiz. Belediyeciliğin ne demek olduğunu biliyoruz, aslında Belediye Başkanlarımız bu fırsatı kaçırıyorlar.”


İLGİLİ HABER İÇİN RESME TIKLAYINIZ..

Bilecik Arenanın İlk bölümü Bilecik’in gündemine bomba gibi düştü
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Vatandas

KÖRLER SAĞIRLAR BIRBIRINI AĞIRLAR..Bu nedir ya,hani 15 yılın 15 saniyesine kadar hesap verilirdi? Ne veren var ,ne de soran.Seven pasajının yerine yapılan geçene devesi gibi yapı memleketimim kalbine saplanmış hançer gibi duruyor varmı soran? 80 mılyon olduğu bilinen belediye borcu varmı soran?
Yok,yok,yok!!!!! Olmayacakta,Bu ülkede hesap soran da hesap verende yok..

Bizi Takip Edin