Bilecik Arenada Bağımsız Belediye Başkanlarının AK Parti’ye Geçişi Değerlendirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk bölümü ile Bilecik’in gündemine bomba gibi düşen Bilecik Arena programında Milletvekilleri Yaşar Tüzün ile Selim Yağcı karşı karşıya gelirken, birçok konuya dair çeşitli açıklamalarda bulundular.

Şehrimiz için birbirinden önemli değerlendirmelerde bulunan her iki vekilde Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin hakkında değerlendirmede bulundular.

Siyaset dün dündür, bugün bugündür anlayışıyla kurulmuş ve her gün güneşin doğmasıyla yeni fırsatlar ve yeni konumlar ortaya çıkabiliyor diyen Milletvekili Selim Yağcı; “eçim öncesinin şartlarıyla seçim sonrasının şartları ayrı her olayı kendi şartları içerisinde değerlendirmek lazım. Bundan sonra neden ve ne diye geçtiler, nasıl oldukları konuşmamak lazım.” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Selim Yağcı ile görüşlerinin örtüşmediği söyleyen Milletvekili Yaşar Tüzün; “en siyasete dün dündür, bugün bugündür diye bakmamaya gayret ediyorum. Netice itibariyle AK Partinin iç sorunudur, İl ve İlçe yönetimi ile birlikte partinin de almış olduğu bir karardır.” dedi.

Milletvekili Selim Yağcı Bağımsız Belediye Başkanları Pazaryeri ve Osmaneli Belediyelerinin AK Parti’ye Geçişlerini Değerlendirdi

Daha önce bu konudaki düşüncelerini belirttiğini söyleyen Milletvekili Selim Yağcı:

Aslında siyaset dün dündür, bugün bugündür anlayışıyla kurulmuş ve her gün güneşin doğmasıyla yeni fırsatlar ve yeni konumlar ortaya çıkabiliyor. Tabi seçim öncesinin şartlarıyla seçim sonrasının şartları ayrı her olayı kendi şartları içerisinde değerlendirmek lazım. Bundan sonra neden ve ne diye geçtiler, nasıl oldukları konuşmamak lazım.

Bizim AK Parti olarak yapmamız gereken geçen arkadaşlarımızla birlikte bulundukları ilçelerde, bulundukları yerlerde onlarla birlikte şehirlerimize en iyi hizmeti yapmaktan yanayız. Buna ilişkin olarak arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Buralar mütevazi ölçekli yerler dolayısıyla siyasette bazen duygusal boyutlarda yükseliyor bu geçişler noktasında duygusallıklar da oluşuyor. Etki tepki olayları da oluşuyor.

“Biz Geçmeleri Noktasında Bir Problem Görmüyoruz”

Bunları geride bırakıp herkesin kendi yolunda yürümesi, birlik beraberlik oluşturulması önceliğimizdir. Biz geçmeleri noktasında bir problem görmüyoruz. Birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Ama bunun sosyolojik anlamda siyaset noktasında oy verenlerin durumu, konumu noktasında diğer şeylere ilişkin şuanda burada değerlendirme konumunda olmamak lazım o kararı geçiş sürecinde müracaat ederken başkanların mutlaka bunları değerlendirmişlerdir.

“Belediye Başkanlarımız Bundan Sonra Bizim Belediye Başkanımız”

Biz şuanda olana bakıyoruz, geçmişe artık ben şahsen bu belediye başkanlığı ve seçimden bu güne kadar olan süreci AK Parti olarak biz kapattık, belediye başkanlarımız bundan sonra bizim belediye başkanımız. El ele gönül gönüle bulundukları noktalarda hem motive olmamış arkadaşlarımızı da bu halka içerisinde yeniden motive ederek çalışmayı arzu ediyoruz.

“Selim Yağcı ile Fikirlerimiz Örtüşmeyecek Gibi Gözüküyor”

Milletvekili yaşar Tüzün ise Selim Yağcı ile bu konuda fikirlerinin örtüşmediğini söyleyerek;

Ben siyasete dün dündür, bugün bugündür diye bakmamaya gayret ediyorum. Netice itibariyle AK Partinin iç sorunudur, İl ve İlçe yönetimi ile birlikte partinin de almış olduğu bir karardır. Ama bu iki arkadaşımızın da şöyle bir farklılıkları var. Bu iki arkadaşımız direk bağımsız belediye başkanı adayı olmuşta seçilmiş insanlar değiller.

Her iki arkadaşımız da AK Parti’den biri Osmaneli belediye başkanlığı adaylığına müracaat etmiş, diğeri de Pazaryeri’nden müracaat etmiş. Ben o partiden aday olmak istiyorum diyerekten. AK Parti’nin yetkili kurulları yapmış oldukları araştırma ve soruşturma doğrultusunda onların AK Partiden belediye başkanı adayı göstermeye yetkili kılmamış, uygun görmemiş. Dolayısıyla AK Parti her iki ilçede belediye başkanı adayı çıkartmış.

“İnsanları İkna Etmişsiniz, İnsanlar da Gelmiş Size Oy Vermiş”

Bizim o iki ilçemizde yapmış olduğumuz ittifaktan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayları yoktu biliyorsunuz. Netice itibariyle bu iki arkadaşımız demokrasi haklarını kullanmışlar ve bağımsız belediye başkanı adayı olmuşlar ve vatandaşlar da demiş ki kardeşim sen bağımsız belediye başkanı adayısın, seni AK Parti’den, CHP’den, MHP’den görmek istemiyorum. Sen bağımsızsın, bağımsız kalacaksan seçimlerde o vaatleri vermişsiniz biz bağımsızız, bizim partimiz yok ama daha iyi hizmet yapacağız demişsiniz, insanları ikna etmişsiniz, insanlar da gelmiş size oy vermiş ve belediye başkanı seçilmişsiniz.

“İki İlçemizde Halkımız Kandırılmıştır”

Şimdi geldiğimiz noktada bağımsız belediye başkanlığında kalmış olsalardı biz inanıyorum ki Selim bey ve bende bizim partimizin bir belediye başkanı olmasa dahi katkı verirdik gerçekten ben verirdim yani, destek verirdim. Ama tercihi onların bu şekilde yapmasını anlamış değilim neden çünkü seçmeni kandırıyorsun sen siyasi partiden seçilmiş bir aday olsan AK Parti’den yada CHP’den seçilsen MHP’ye gitsen bunu anlarım. Ama sen bağımsız seçilmişsin. Dolayısıyla bu iki ilçemizde halkımız kandırılmıştır bunun doğru olmadığını, uygun olmadığını düşünüyorum.

Ben Cumhuriyet Halk Partisine geçme teklifinde bulunmadım bulunmam da. Neden? Tercih demokrasi olarak hayata geçmiş ve sizi orada insanlar bağımsız seçmişler. Netice itibariyle bu partinin iç meselesidir burada buna karışmak haddimize değil. Hangi ortamda hangi kararlar alındı bilemiyorum ama her ikisinin de AK Partiden aday adayı olupta kurullar uygun görmediği halde siz hala AK Parti’ye geçme noktasında karar veriyorsanız o kişisel olarak açıklama yaparlar bizde zamanla bunlara şahit olacağız.

Bilecik Arenada Bağımsız Belediye Başkanlarının AK Parti’ye Geçişi Değerlendirildi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin