BİLECİK ”ARAKAN” İÇİN BULUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik İHH İnsani Yardım Derneğinin organizasyonuyla Myanmar’da 1970’lerden bu yana zulüm ve sistematik baskıya uğrayan Arakanlı Müslümanlara destek için bir araya geldi.
 
Vali Tahir Büyükakın, bir restoranda gerçekleştirilen organizasyonda, hayır için çağrılmış olmanın bile Allah’ın bir lütfu olduğunu ifade etti.
 
Dünyada zulüm bitinceye kadar zulmün nereden geldiğine bakmaksızın mazlumun yanında olmak için gayret ve dua etmek gerektiğini vurgulayan Vali Büyükakın, şöyle konuştu:
 
”Allah dilemediği kişiye hayır bile yapmayı nasip etmez. Dolayısıyla sadece orada olarak güç vermek bile bir anlam ifade ediyor. Bu organizasyonları yapmanın tek başına zaten böyle bir anlamı var. Bunun yanında infak müessesesini devam ettirebilmek için de bu tür kutum ve kuruluşlara ihtiyacımız var. Yardımlar gizli yapılır diyoruz ama bazı yardımlar, diğer insanları da hayra teşvik etmek için açık yapılır. Kültürümüzde ”sadaka taşı” diye bir gelenek var. Oradan geçen herkes elinden ne kadar gelirse bir miktar bırakıyor ve o paralar hayra vesile oluyor. Bizim bu medeniyeti bugün nasıl yaşatacağımız meselesi yine bizlerin bulacağı örneklerle olacak. Yeryüzünde insanlar birbirine yardım ettiği sürece Allah’ta bizim üzerimizden belasını esirgeyecek. Çocukların gözyaşı dinmediği müddetçe, anneler ağladığı müddetçe, yetimler gece açlıktan uyuyamadığı müddetçe siz istediğiniz kadar günde 5 vakit namaz kılın, alnınızı secdeden kaldırmayın, hiçbir faydası yok. Dolayısıyla bizim bu yardım teşkilatını kurumsal hale getirip sürekli olarak yardımı sağlayacak şekilde kurumsallaştırıp devam etmemiz gerekiyor. Geldiğim zaman da söylemiştim, Bilecik’te eğer aç uyuyan biri varsa yaptığımız işin hiçbir kıymeti yok. Hep beraber bu işin üstesinden gelebilmemiz gerekiyor.”
 
Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım da Müslümanlara yapılan zulümlere artık dur demenin gerektiğini belirterek, “Maalesef bugün Halep’ten Yemen’e, Gazze’den Arakan’a İslam ülkelerinin adeta her biri Kerbala oldu. Bugün İslam coğrafyasını Kerbala’ya dönüştürenlerin tamamı bunu etnik mezhep, meşrep kavgaları ile Müslümanların arasına tefrika sokmaya çalışıyorlar. Buna asla müsaade etmemeliyiz. Birlik ve beraberliğimiz bizim hürriyetimizdir.” diye konuştu.
 
Organizasyona Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş,  kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
BİLECİK ”ARAKAN” İÇİN BULUŞTU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin