Belediye Meclisinde Gergin Anlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye  Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Sert başladı.

Encümen ve Komisyon üyelerinin seçimlerinin ardından gündemin bir

diğer maddesinde sert tartışmalar yaşandı.

İl Özel İdaresinin Belediyeler Birliği üyesi olmasının ardından merkeze bağlı Gülümbe, Aşağıköy, Küplü köylerinin çöplerini bundan böyle İl Özel İdaresinin toplanması konusunda parti sözcüleri arasında tartışmalar yaşandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin İl  Özel İdaresinin Belediyeler Belediyeler Birliğine üye olduğunu belirterek bundan böyle adı geçen köylerin çöplerinin İl Özele İdaresi tarafından toplanmasının daha uygun olacağını aktardı.

Ak parti grup sözcüsü Çetin Kaya ise mücavir alan içinde bulunan köylere hizmetin belediyenin neden hizmet götürmediğini, kendisinin de bir Gülümbe köyü damadı olarak bunları vatandaşlara anlatmakta zorlanacaklarını ifade etti.

MHP Grup sözcüsü Akın Atakan da uygulamanın yanlış olacağını  söyleyerek  alınan kararın yanlış olduğunu kaydetti ve “Özel idare ile uzlaşmakta yarar var” dedi.

İYİ Parti sözcüsü Ahmet Gürses ise Ak Part’li Çetin Kaya’ya;” Belediyemiz o köylerdeki vatandaşlarımızı mağdur etmez merak etmeyin. İl Özel idaresi çöp toplama şirketi Biosun’a para ödemezse biz Belediye olarak o köylerdeki çöpleri toplamaya devam ederiz, çocuk gibisiniz” dedi.

Ak parti meclis üyesi Çetin Kaya ile İYİ Parti’li Ahmet Gürses arasında karşılıklı tartışmaya Belediye Başkanı Semih Şahin de katılınca ortalık bir anda gerildi. Bunun üzerine Başkan Şahin toplantıya 5 dakika ara verdi.

Diğer yandan Corona nedeniyle birleşime Basın mensuplarının yanısıra, dinleyiciler de alınmazken,  toplantı Belediye tarafından sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Ayrıntılar Geliyor….

Belediye Meclisinde Gergin Anlar
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin