BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN:‘’19 MAYIS 1919; TÜRKİYE’NİN AYDINLIK YARINLARA YAKTIĞI MEŞALEDİR’’

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100 yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’19 Mayıs 1919 Türkiye’nin aydınlık yarınlara yaktığı meşaledir’’ dedi.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mesajında; ‘’19 Mayıs 1919’un 100. Yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden kahramanları rahmet ve minnet duygularıyla anıyor ve hatırlıyoruz’’ ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Semih Şahin, şunları kaydetti.

 

‘’19 Mayıs 1919, Ulu Önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun’da başlattıkları ve Türk Milletinin, başta emperyalizm olmak üzere dünyada hakim olan baskılara, zulümlere ve yanlışlara başkaldırışın günüdür. Tarihimize altın harflerle yazılan bu tarihte Türk Milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal’in önderliğinde, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı öngören bağımlı ve onursuz bir geleceği reddetmiş, kendi geleceğini belirleme kararlığını ele almıştır. 19 Mayıs 1919, milletimizin kutlu bir başkaldırışını, destansı uyanışını, bağımsızlık uğruna her şeyi göze aldığını kanıtlayan muazzam bir diriliş olarak, tarihe damgasını vurmuştur. 19 Mayıs 1919, aşağılanmak istenen ulusal varlığımızın canlanışı, teslimiyetçi, ödün veren yönetimlere karşı ulus devletinin müjdesi, dönemin emperyalist güç dengelerini baştan sona değiştiren ulusal mücadele bilincimizin tüm dünyaya ilan edildiği tarihtir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş’un Şehri Bilecik’imizde, 19 Mayıs 1919’un 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, aydınlık Türkiye’mizin gençleri ile birlikte büyük bir coşkuyla kutlayacağımızı belirtiyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını, başta gençlerimize ve Milletimize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tekrar anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.’’

BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN:‘’19 MAYIS 1919; TÜRKİYE’NİN AYDINLIK YARINLARA YAKTIĞI MEŞALEDİR’’
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin