BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN: ‘’KADINLAR UYGARLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ BİREYLERİ OLMUŞTUR’’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Semih Şahin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında ‘’Kadınlar uygarlık tarihinin en önemli bireyleri olmuştur’’ ifadelerini kullandı.

Mesajında kadınların toplumsal yaşamda üstlendikleri görev ve yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Şahin, şunları söyledi:

‘’8 Mart 1857 yılında Amerika’nın New York kentindeki bir tekstil fabrikasında çıkan yangında 129 kadın hayatını kaybetti. 8 Mart günü, dünyada 1977 yılında Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiştir. Aynı şekilde bizde meclis açıldıktan sonra 1921 yılında, 8 Mart’ı kadınlar günü kabul eden ilk ülkelerden biriyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün her konuda olduğu gibi kadına vermiş olduğu önemin bir göstergesidir ve Avrupa’dan da önce bunu kabul etmiş bir ülkeyiz. Tabi ki kadınlar uygarlık tarihinin temel değerli bireyi kadınlar olmuştur. Yani uygarlık tarihinde kadın olmadan hiçbir şey olmaz. ‘’ dedi.

‘’BİLECİK BELEDİYESİ OLARAK KADINLARIN HER ALANDA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMESİ İÇİN GEREKLİ KATKILARI SUNACAĞIZ’’

Mesajında Bilecik Belediyesi olarak kadınların her alanda en iyi şekilde temsil edilmesi için gerekli katkıları yapacaklarını kaydeden Başkan Şahin; ‘’Bunun için biz de Bilecik Belediyesi olarak kadın emeği için bir kooperatif kurduk. Kadınları her zaman ön planda tutmaya çalışıyoruz. Aslında onlar hakkediyor ve oraya geliyor. Biz sadece önlerini açıyoruz. Bizim dönemimizde her zaman idari kadroda kadınların sayısı artacaktır. Bu anlamda bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN: ‘’KADINLAR UYGARLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ BİREYLERİ OLMUŞTUR’’
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin