Başkan Yaman’dan Bilecik Arena’da iddialı açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Arena programının konuğu olan Bilecik Belediyeler Birliği ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Bilecik Arena dedikodulara neşter oluyor”
Bilecik Arena programı bu hafta ilimizin tecrübeli siyasetçilerinden Bilecik Belediyeler Birliği ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman’ı ağırladı.

Haber228 sahibi Aliosman Çelikal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Başkan Mustafa Yaman; Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve DHA İl Temsilcisi Cafer Elmas, Değişim Gazetesi Muhabiri Hande Nur Uysal, Bilecik Olay Sahibi ve İHA İl Temsilcisi İbrahim Rafet Sünetçi ve 11 Haber sahibi Erhan Toka’nın sorularını yanıtladı.

5 ortak yayında Öz Kasapoğlu ile Öz Cihat İnşaat Malzemeleri sponsorluğunda gerçekleşen programda konuşan Başkan Yaman, kendisine yöneltilen soruları açık yüreklilikle cevaplarken, Bilecik Arena programını yakından takip ettiğini çok önemsediğini söyleyerek programın ilimizde dedikodulara neşter olduğunu belirtti.

Bayırköy’de Covid-19 sürecinde 10 pozitif vakanın tespit edildiğini ve 1 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Başkan Yaman, bu süreçte vatandaşlara 20 bin maske ile 5 bin eldiven dağıtımı yapıldığını vurguladı.

Belediyeler Birliği Başkanı olması sebebiyle kendi yönetiminde olan BİOSUN’un satılıp veya devredileceğine ilişkin iddiaları ve yapılan %70’lik zam oranı ile BİOSUN’dan çıkmak isteyen Belediyelere ilişkin soruları cevaplayan Başkan Yaman, Belediyeler Birliği’nin izni olmadan BİOSUN’un satılmasının ve devir edilmesinin mümkün olmayacağını ayrıca elektriğe gelen zamlardan dolayı %70 oranında zam yapıldığını belirterek, Belediyeler Birliği’nin izni olması dahilinde BİOSUN’dan ayrılıp kendi imkanları ile çöp taşıma işini yapabileceklerini söyledi.

Birlik Başkanı olarak kendisine yöneltilen Söğüt Belediye Başkanı ile ilçedeki taşıyıcılar arasında yaşanan sorunlara ilişkin de açıklama yapan Başkan Yaman, Bayırköy Beldesi’ndeki taşıyıcılar hakkında, “ilk olarak kendi vatandaşımızı korumak zorundayız. Bayırköy’den çıkan herşeyi Bayırköy halkı ve taşıyıcısı taşır derken, Belediyeler kendi görevleri haricinde vatandaşın kar sağlayacağı işlere girmemeli” dedi.

3. dönem Başkanlığı ve yeni kurulan partilere yönelik gelebilecek tekliflere ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Yaman, “bizden onlara ekmek çıkmaz biz dava adamıyız” ifadesine yer vererek, partisinden gelecek her türlü göreve hazır olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda 2023 açıklamalarına göre kendisine yön çizeceğini belirtip başka partilerden gelebilecek tekliflere kapalı olduğunun altını çizdi.

Programda çok iddialı açıklamalarda bulunan Başkan Yaman, üstesinden gelemeyeceği hiçbirşeyin olmadığını belirtirken bu doğrultuda, “Yaman Başkan yaparım diyorsa, yapar” vurgusunu öne çıkartırken, en büyük hayalinin tren yolu altına yapılmakta olan Çılgın Proje (Ticaret Merkezi) ve 11 Yaşam Merkezi’ni tamamlamak olduğunu aktardı.

Bayırköy’e yapılacak olan TOKİ projesine ilişkinde sloganlarının “Bayırköy’de havuz manzaralı ev ister misiniz?” olacağını ve bu noktada çalışmaların yakın zaman içerisinde başlanacağını belirten Başkan Yaman, “Bayırköy’den göç var mı?” sorusuna da rakamlarla cevap vererek, “Bayırköy nüfus kaybetmiyor” ifadelerine yer verdi.

Şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılan Bayırköyspor’un başarısını “ekip çalışması” olarak değerlendiren Başkan Yaman, “Bayırköyspor’un arkasında başka kimseyi aramayın. Bayırköyspor’un sponsoru Bayırköy Belediyesidir” derken, şampiyonluk yarışının 4 hafta önce bitmesinin kendileri açısından heyecanlı olmadığını son haftaya kalan şampiyonluk yarışının kendilerine daha fazla haz vereceğini belirterek, ilk defa bir belde takımının şampiyon olacağının gururunun yaşanılacağını ve burada Bayırköylü gençlerin emeğinin çok büyük olduğunu söyledi.

Şeyh Edebali Üniversitesi KYK Yurdu’nda yaşanan soruna ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Başkan Yaman, “Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin Başkanla bu konu hakkında görüştüm, orada ihale ile ilgili bir sorun olduğunu söyledi” dedi.

Bayırköy’de ki sulama barajının içine Türkiye’nin en büyük Ay Yıldızı’nın yapılacağını da aktaran Başkan Yaman, göletin 3-4 ay içerisinde tamamlanacağını aktardı.

Daha birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Bilecik Belediyeler Birliği ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman’ın geniş çaplı açıklamalarını Bilecik Arena Programı’nda; haber228.com, yarin­11.com, bilecikolay.com, bilecik­11.com ve 11­haber.com sitelerinde izleyebilir, ayrıca Yarın Gazetesi ve Değişim Gazetesi’nden okuyabilirsiniz.

Başkan Yaman’dan Bilecik Arena’da iddialı açıklamalar!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin